4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám cestoviny nezlepili. Na panvici dáme roztopiť PL masla, na ktorom opečieme do zlatista na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme hríby (ak sú sušené, treba ich variť asi 10 minút, zliať vodu a potom ich pridať k maslu a cibuli).
- 2
Neskôr pridáme kukuricu, ak je mrazená, treba ju najprv napariť. Cibuľu, hríby a kukuricu spolu dusíme asi 5 minút. Medzitým si pripravíme omáčku tak, že dáme roztopiť 2 PL masla, k nemu pridáme hladkú múku a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania pridávame podľa hustoty mlieko alebo smotanu. Necháme prevariť a dochutíme.
- 3
Cestoviny zlejeme. Dáme na tanier, na ne dáme hríby s kukuricou, polejeme omáčkou a môžeme posypať aj strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu