Foto: jezibabka1
Mala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu v peňaženke a že "do kelu" ! Málo Zobraziť celý popisMala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu v peňaženke a že "do kelu" ! Málo éčiek a do almužny z ÚP ešte pár hodín. No čo už, keď do kelu, tak s kelom:))
Postup
-
1
Kel rozoberieme na listy, rozrežeme ich na polovice a odstránime tvrdé časti.
- 2
Do hrnca dáme variť vodu, posolíme, keď vrie, pridáme do nej kelové listy a obvárame asi 10 min. scedíme a necháme vychladnúť. (ak si zachytíme vodu z uvareného kelu, použijeme ju na zeleninkovú polievku)
- 3
3-4 listy uložíme na seba, obalíme v klasickom trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vyprážame. Kto má chuť, môže medzi kelové listy dať šunku a plátkový syr, ale potom už zanikne tá typická kelová chuť.
- 4
príloha: varené zemiaky, zemiaková kaša (ako dnes ja ) hranolky, pečené zemiaky a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
marca ten dip je dobrý nápad.Beriem.
a neviem co s nim
/ do polievky pre dvoch ho bolo privela /
a tak som rada , ze si dostala taky napad :-))))
aj keby so to zaprela .
na konci sa to sice nerymuje , ale zajtra urobim z toho kelu obed.a k nemu jogurtovu tatarku lebo kyslu smotanu nemam...