Kelové rezne

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 18. marca 2010

Mala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu v peňaženke a že "do kelu" ! Málo Zobraziť celý popisMala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu v peňaženke a že "do kelu" ! Málo éčiek a do almužny z ÚP ešte pár hodín. No čo už, keď do kelu, tak s kelom:))

Suroviny

1  hlávka




Postup

  1. 1

    Kel rozoberieme na listy, rozrežeme ich na polovice a odstránime tvrdé časti.

  2. 2

    Do hrnca dáme variť vodu, posolíme, keď vrie, pridáme do nej kelové listy a obvárame asi 10 min. scedíme a necháme vychladnúť. (ak si zachytíme vodu z uvareného kelu, použijeme ju na zeleninkovú polievku)

  3. 3

    3-4 listy uložíme na seba, obalíme v klasickom trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vyprážame. Kto má chuť, môže medzi kelové listy dať šunku a plátkový syr, ale potom už zanikne tá typická kelová chuť.

  4. 4

    príloha: varené zemiaky, zemiaková kaša (ako dnes ja ) hranolky, pečené zemiaky a pod.

Diskusia k receptu

frezia68
No do kelu,keby si našla v peňaženke 5OO eur,tak prídem o ten fajný recept,nie?
marca
Ja to tiež robievam je to výborne, aj studene sa to da jesť ako chuťovka. K tomu robim smotamový dip a to tak, že nakrajam na jemno cibuľu, pridam soľ, trochu struhanej uhorky (môže byť aj sterilizovaná, malú lyžičku horčice, par kvapik oleja vymiešam, potom pridam kyslu smotanu a spolu vymiešam. Toto používam miesto tatarskej omáčky aj k iným jedlám.
bozulka
Ja robievam kelové rezne z kučeravého kelu / nie z ružičkového/ a z normálneho kelu robievam fašírku,tam pridám zeleninu akú nájdem doma a keď náhodou mám kúsok údenej slaninky tak aj tú a dokonca som pridávala aj špekáčik čo mi ostal./bol iba jeden a čo sním?/ postrúhala na hrubom struhadle a šup.Bolo to tiež dobré.

marca ten dip je dobrý nápad.Beriem.
grezu
tak dievčence dik za fajn recept..:-)) a marca..tvoj určite tiež vyskušam..:-)) myslim ten s tou smotanou..dik.:-))
babidka
do kelu , mam 1/4 kelu
a neviem co s nim
/ do polievky pre dvoch ho bolo privela /
a tak som rada , ze si dostala taky napad :-))))
aj keby so to zaprela .
na konci sa to sice nerymuje , ale zajtra urobim z toho kelu obed.a k nemu jogurtovu tatarku lebo kyslu smotanu nemam...
hefi
no do kelu, ja mám celú hlavu kelu, práve som sa vrátila z obedňajšej pauzy a prebehla som cez zelovoc. Pôvodne som si chcela urobiť prívar, moji spolubývajúci kel nemusia, tak som plánovala urobiť viac a hodiť do mraziaku. Takto si urobím zeleninovo-kelovú polievku a k tomu tie jezibabkine rezne. A keďže marca píše že sú dobré aj studené, vezmem si z nich zajtra do práce.
sjuz
jezibabka - dnes idem robiť tvoje rezníky:), už sa teším:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia