Oškvarkový posúch so smotanou bez lepku
Foto: novalim
Raz ho upečiete a recept si zaradíte medzi svoje top recepty. Tento klasický oškvarkový posúch s kyslou smotanou je výborná vec a my Zobraziť celý popisRaz ho upečiete a recept si zaradíte medzi svoje top recepty. Tento klasický oškvarkový posúch s kyslou smotanou je výborná vec a my sme ho pre vás pripravili v bezlepkovej verzii. Na zajedanie k polievke ale aj na raňajky či večeru.
Zdroj: https://novalim.net/wp-content/uploads/2020/11/VianocnyReceptar2020-2.pdf
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Do hrnčeka nalejeme 50 ml mlieka, rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme pracovať 10-15 minút na teplom mieste, kým vznikne kvások. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme štipku soli a kvások. Postupne prilievame aj zvyšok mlieka. Vymiesime nadýchané cesto, posypeme ho trochou múky a prikryjeme čistou utierkou.
- 2
Potom cesto opäť trochu ručne premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme do oválu alebo kruhu na hrúbku asi 2 cm. Vyvaľkané cesto prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozpustenou bravčovou masťou a trochu osolíme.
- 3
Kyslú smotanu rozmiešanú s vajcom rozotrieme na cesto, na to rozložíme oškvarky a na malé kúsky nakrájanú slaninu. Necháme opäť podkysnúť asi 15 minút.
- 4
Posúch pečieme na 190-200 °C približne 20 minút najlepšie v parnom režime alebo s nádobou s vriacou vodou vhodnou do rúry, ktorú umiestnime na nižšiu priečku v rúre. Upečený posúch posypeme lístkami rozmarínu.
Tiež posúch:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu