Valčeky s chilli

tothka - bez fotkytothka, 15. decembra 2010
Valčeky s chilli
Foto: tothka

Takéto valčeky som robila dnes po prvý krát, pretože som ich chcela pripraviť na moju oslavu menín. Piekla som ich trošku v predstihu, pretože sama som nevedela čo mi z toho vzíde. No môžem povedať že sú priam prudko jedlé, jemne pikantne pálivé a ja by som nimi rada trošku "napáliť" rodinu, veď nie každý má rád sladké a Evu som si trošku okorenila

80ks
porcií
80 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
100 , (tuk)
75 g
3 lyžičky
1/4 lyžičky
1/2 lyžičky
1 PL
1 ks
100 g, biela

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, soli, vajca, masla, kyslej smotany a chilli korenia vypracujeme cesto. Zabalené do fólie necháme ho aspoň hodinu v chladničke

    Valčeky s chilli - obrázok 1
  2. 2

    Z odležaného cesta formujeme valčeky hrubé asi 1,5 cm a dlhé asi 4 cm. Valčeky uložíme na plech vyložený papierom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov asi 15 min.

    Valčeky s chilli - obrázok 2
  3. 3

    Hotové necháme dobre vychladiť a vychladnuté namáčame do bielej čokolády, ktorú si roztopíme vo vodnom kúpeli

    Valčeky s chilli - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
je to fajn, ja ich tiez robievam, len davam namiesto bielej cokolady bielu polevu a robim ich uzsie, a velmi pekne to vyzera
chilli sa s čokoládou kamaráti