Foto: tothka
Takéto valčeky som robila dnes po prvý krát, pretože som ich chcela pripraviť na moju oslavu menín. Piekla som ich trošku v Zobraziť celý popisTakéto valčeky som robila dnes po prvý krát, pretože som ich chcela pripraviť na moju oslavu menín. Piekla som ich trošku v predstihu, pretože sama som nevedela čo mi z toho vzíde. No môžem povedať že sú priam prudko jedlé, jemne pikantne pálivé a ja by som nimi rada trošku "napáliť" rodinu, veď nie každý má rád sladké a Evu som si trošku okorenila
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, soli, vajca, masla, kyslej smotany a chilli korenia vypracujeme cesto. Zabalené do fólie necháme ho aspoň hodinu v chladničke
-
2
Z odležaného cesta formujeme valčeky hrubé asi 1,5 cm a dlhé asi 4 cm. Valčeky uložíme na plech vyložený papierom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov asi 15 min.
-
3
Hotové necháme dobre vychladiť a vychladnuté namáčame do bielej čokolády, ktorú si roztopíme vo vodnom kúpeli
Diskusia k receptu