Foto: elisticka
Dcéra robila punčáky celiatické tak som ich vyskúšala aj ja..no sú vynikajúce tak zverejňujem:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto:3x | |
4 ks |
|
6 PL |
|
180 g |
|
200 g |
|
1 KL |
|
plnka: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
|
|
poleva: | |
250 g |
|
2 Pl vriaca |
|
1 Pl |
|
|
Postup
-
1
pripravíme si všetko na pečenie a odvážime múku a cukor
-
2
bielky ušľaháme s 2 lyžicami cukru a a žltka vyšlaháme s cukrom a prilejeme vodu a šlaháme dosypeme múku zmiešanú s kyprošom a vymiešame potom ručne jemne pridáme sneh
-
3
cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme pri 180st asi 15 minút
-
4
tak upečieme všetky 3 cestá
-
5
na jedno hatrieme džem
-
6
a druhý pás si rozkrojíme na pásiky ..do hlbšej nádoby si dáme sirup..vodu ochutiny a kazdý druhý pás v telutine namočíme a uložíme striedavo na potretý plát
-
7
potom si natrieme treti plát džemom a prekotíme ho aj s papierom na koláč
-
8
zaťažíme na 6 hodín alebo najlepšie na noc
-
9
na polevu si vymiešame všetky suroviny na hladkú masu
-
10
polejeme odstáty koláč
-
11
ešte nie moc usušenú polevu pokrájame rezy..
-
12
a tu je výsledok dobrú chuť:-)
doporucila by som Jizerku ak nie je MIXC ...