Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou fotorecept
Foto: tizian1cat
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba Zobraziť celý popisNajmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba v pozitívnom zmysle. A načo jesť len tabletky, keď z nej môžme pripraviť chutné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 hrsť, zelená |
|
na omáčku: | |
1 ks, (väčší) |
|
1/2 kg |
|
200 g, alebo čerstvý |
|
2 PL |
|
1 kelímok |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájame si pór a začneme ho restovať na troške olivového oleja.
-
2
Očistíme si hlivu ustricovú a nakrájame ju na drobné slížiky.
-
3
Pridáme k póru a mierne osolíme, aby huby pustili tekutinu.
-
4
Podlejeme trochou vody a necháme podusiť takmer domäkka. Pridáme mrazený hrášok a necháme prejsť varom.
-
5
Keď je zeleninka mäkká, pridáme 2 PL creme fraiche, prevrieme a odstavíme z ohňa. Nakoniec primiešame 1 kelímok kyslej smotany a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
-
6
Medzitým si na druhej panvici na 1 PL olivového oleja prudko opečieme nakrájané morčacie mäso.
-
7
Osolíme, posypeme sladkou mletou paprikou a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňatku.
-
8
Hotové mäsko podávame poliate hlívovou omáčkou, ako prílohu sme mali divokú ryžu. Hlívová omáčka sa môže zjesť aj bez mäsa. Mne ani príloha k nej nechýba.
Diskusia k receptu