Foto: @Sonkap
Nepamätám sa odkiaľ to mam,ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si nakrojíme po celej dĺžke na hĺbku 1 centimetra (vychádza to na cca každý 1,5 cm.) a do každého zárezu po celej dĺžke vsunieme plátky cesnaku. Posypeme soľou,korením a celé potrieme tymiánom.
- 2
Uložíme do vyššej zapekacej nádoby, podlejeme vodou a olejom, prikryté dusíme asi pol hodinu, otočíme mäso a dusíme ešte pol hodinu. Odokryjeme a občasným polievaním pečieme. Asi 15 minút pred koncom pečenia,naukladáme na mäso polky broskýň a dopečieme. Broskyne by mali chytiť trošku červeno-hnedú farbu.
- 3
Ja broskyne prichytávam špáradlom,aby nespadli a do výpeku počas pečenia pridám aj 2 - 3 PL kompótovej šťavy a tak polievam mäso.
- 4
takto to vyzerá po upečení, pokiaľ nie sú jedáci doma :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zdá sa mi to dosť málo piecť len pol hodinu taký veľký kus mäsa-
a možno zlá fotka, ale nevyzerá to dosť lákavo :(