Pečené pliecko

sonkap - bez fotkysonkap, 11. decembra 2010
Pečené pliecko
Foto: @Sonkap

Nepamätám sa odkiaľ to mam,ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

25 minút
príprava
1,45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5kg  alebo krkovička
5-6 strúčiky
  sušený
1,5  fľaše

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrojíme po celej dĺžke na hĺbku 1 centimetra (vychádza to na cca každý 1,5 cm.) a do každého zárezu po celej dĺžke vsunieme plátky cesnaku. Posypeme soľou,korením a celé potrieme tymiánom.

  2. 2

    Uložíme do vyššej zapekacej nádoby, podlejeme vodou a olejom, prikryté dusíme asi pol hodinu, otočíme mäso a dusíme ešte pol hodinu. Odokryjeme a občasným polievaním pečieme. Asi 15 minút pred koncom pečenia,naukladáme na mäso polky broskýň a dopečieme. Broskyne by mali chytiť trošku červeno-hnedú farbu.

  3. 3

    Ja broskyne prichytávam špáradlom,aby nespadli a do výpeku počas pečenia pridám aj 2 - 3 PL kompótovej šťavy a tak polievam mäso.

  4. 4

    takto to vyzerá po upečení, pokiaľ nie sú jedáci doma :)

    Pečené pliecko  - obrázok 4

Diskusia k receptu

barbie
ahoj,
zdá sa mi to dosť málo piecť len pol hodinu taký veľký kus mäsa-

a možno zlá fotka, ale nevyzerá to dosť lákavo :(
mata3636
@barbie - treba lepšie čítať. Bod 2 - prikryté dusíme pol hodiny, otočíme a zasa pečieme pol hodiny, odkryjeme a zasa pečieme a ked sa nám zdá, že mäsku už stačí na dopečenie 15 minút, naukladáme na mäso broskyne a dopečieme :-P

Zaujímavé video z archívu TV Varecha