Foto: Pravda, Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, soľ, premiešame s múkou a krupicou a vypracujeme cesto.
- 2
Dobre vypracované cesto vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Pokrájame ho na obdĺžniky, ktoré naplníme čučoriedkami. Pevne uzatvoríme a uvaríme v slanej vode.
- 3
Uvarené vyberieme, každú porciu posypeme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu