Stredňajšia fazuľovica

jody - fotkajody, 19. mája 2010
Stredňajšia fazuľovica
Foto: jody

Jedna z mnohých fazuľovíc, ktoré varievam.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak a pór nadrobno. Pór a polovicu vňate odložíme bokom. Ostatné spolu s fazuľou namočenou cez noc (aj s vodou), klobásou, kožou zo slaniny, polovicou petržlenovej vňate a jednou lyžicou masti dáme variť. Nesolíme. Keď sa masť na povrchu roztopí nasypeme do nej za lyžičku papriky, aby v nej pustila farbu. Varíme domäkka. Posolíme až keď je fazuľa polomäkká.

  2. 2

    Tesne pred dokončením nasypeme do polievky pór nakrájaný na drobno a zvyšok vňate a necháme prejsť varom. Klobásu nakrájame na menšie kúsky a vrátime do polievky (teda aspoň niečo :-)). Ako prílohu podávame zemiakovú babu opraženú na panvici. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja fazuľu vždy a na každý spôsob:). Práve mám namočenú veľkú strakatú tmavú, rozmrazuje sa mi údené koleno, a tečú mi slinky..:))
Jody ty si ako ja....tiež mám rada zmenu a fazuľu robím na veľa spôsobov...ale vždy sa všetko zmastí...krásny obrázok :-)
Potom prihoď recept, aby som slintala aj ja. :-)