Foto: jody
Jedna z mnohých fazuľovíc, ktoré varievam.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak a pór nadrobno. Pór a polovicu vňate odložíme bokom. Ostatné spolu s fazuľou namočenou cez noc (aj s vodou), klobásou, kožou zo slaniny, polovicou petržlenovej vňate a jednou lyžicou masti dáme variť. Nesolíme. Keď sa masť na povrchu roztopí nasypeme do nej za lyžičku papriky, aby v nej pustila farbu. Varíme domäkka. Posolíme až keď je fazuľa polomäkká.
- 2
Tesne pred dokončením nasypeme do polievky pór nakrájaný na drobno a zvyšok vňate a necháme prejsť varom. Klobásu nakrájame na menšie kúsky a vrátime do polievky (teda aspoň niečo :-)). Ako prílohu podávame zemiakovú babu opraženú na panvici. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu