Gerlachovské rezy

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

500 g
20 g
200 ml
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Prvý bochník rozvaľkáme na plech, vzniknutý plát natrieme ríbezľovým džemom a posypeme pomletými orieškami s kryštálovým cukrom.

  3. 3

    Potom rozvaľkáme ďalší plát, dáme ho na ten prvý a opäť natrieme džemom a posypeme orieškami.

  4. 4

    Tretím plátom zákusok zakryjeme, upravíme na plechu, necháme asi hodinu podkysnúť, popicháme vidličkou a dáme piecť.

  5. 5

    Upečený a vychladnutý zákusok ešte polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na malé obdĺžniky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia