Postup
-
1
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.
- 2
Prvý bochník rozvaľkáme na plech, vzniknutý plát natrieme ríbezľovým džemom a posypeme pomletými orieškami s kryštálovým cukrom.
- 3
Potom rozvaľkáme ďalší plát, dáme ho na ten prvý a opäť natrieme džemom a posypeme orieškami.
- 4
Tretím plátom zákusok zakryjeme, upravíme na plechu, necháme asi hodinu podkysnúť, popicháme vidličkou a dáme piecť.
- 5
Upečený a vychladnutý zákusok ešte polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na malé obdĺžniky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu