Kurací perkelt na víne s trhancami fotorecept
Foto: izabella929
Alebo ako ho mi voláme,,lietajúce trhance,,Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale tu okolo nás sa robia a sem tam sa žiada aj niečo Zobraziť celý popisAlebo ako ho mi voláme,,lietajúce trhance,,Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale tu okolo nás sa robia a sem tam sa žiada aj niečo mimo uniformity...niečo, čo nie je krásne úhľadne pokrájané na rezance, alebo kocky..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si urobila trhance...preosiala som si polohrubú múku..pridala 2 celé vajcia..
-
2
Vymiesila poriadne tvrdšie cesto...nechala som ho pol hodinu odpočinúť...
-
3
Pokiaľ cesto odpočívalo, urobila som si perkelt...kridla som poriadne umyla..do rajnice dala 1 lyžicu masti a pokrájala celú cibuľu na kocky...
-
4
pridala som umyté krídla, nechala podusiť, potom pridala soľ, korenie,mletú červenú papriku, lečo a dusila...po 15 min. som pridala 2 lyžice červeného vína a duslia...občas treba pomiešať...
-
5
oddýchnuté cesto som vyvaľkala na koleso...pokrájala na rovnaké pásy, ako na rezance...
-
6
pás som chytila so ruky a vo zvislej polohe som z neho trhala hocijaké kúsky,,,môžte si trhať aj väčšie kusy, ako sa vám páči...keď ich robím s orechami, tak trhám dlhšie kusy a potom to na tanieri vyzerá , ako stuha...
-
7
natrhané trhance..
-
8
Dala som zovrieť vodu, osolila a varia sa presne tak , ako ostatné cestoviny...uvarené som vybrala, zcedila, opláchla vodou..potom poliala olejom, aby sa nezlepili...takto vyzerajú hotové...
-
9
už sa dovaril aj perkelt...
-
10
takto vyzerajú trhance na tanieri.....však nie sú ani škaredé..
-
11
Na trhance som uložila perkelt, ozdobila a pridala papriku plnenú kapustou na kyslo.. prajem vám dobrú chuť..
Ech, ako ma ty dráždiš!