Domáce chleby

marcy - fotkamarcy, 22. septembra 2011
Domáce chleby
Foto: marcy

Pečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene Zobraziť celý popisPečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene teploty,tak chrúmkame často aj trojdňový domáci ,ktorý držím v ľanovej taške.pomáha mi aj pekárnička,niektoré chleby sú z hotovej zmesi.Ak robím z 1 kg,tak ho hnetiem ručne.

Suroviny

1  kg
 kocka
1  PL
2  PL
3  káv.lyžice
1  PL
3 ,alebo zbytok kaše
2  káv.lyžice
1/2 l  vlažná




Postup

  1. 1

    Klasické cesto hutnejšej konzistencie,dobre vypracované,dobre vykysnuté ,následne vyváľané dáme na suchý plech.potrieme studenou vodou.Pečieme 10 min. na 220 st. a zbytok podla potreby na 200 st. asi 40 min.

    Domáce chleby - obrázok 1
  2. 2

    Tento je z hotovej zmesi a polovičnej dávky,upečený v pekárničke.Tiež pridám za lyžicu oliv.oleja do cesta.

    Domáce chleby - obrázok 2
  3. 3

    na tento som dala 70 dkg chlebovej múky hladkej a 30 dkg tmavej ražnej :)

    Domáce chleby - obrázok 3
  4. 4

    aj takýto bol :)

    Domáce chleby - obrázok 4
  5. 5

    naposledy sa vydaril XXL

    Domáce chleby - obrázok 5
  6. 6

    najčerstvejší

    Domáce chleby - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Aj,ja pekávam viac v zime ,ako v lete,veľa krát sa mi v zime nechce vytiahnuť ani päty z domu,tak radšej upečiem,tiaž mi pomáha pekárnička miesiť,uložím si aj tvoj a vyskúšam,,,dík.
sonulienka
ja tiež pekávam chlebík viac v zime raz v elektrickej rúre a inokedy tiež v pekárničke. Tieto sú skutočne krásne ja mám tiež tento recept
renama
krásne chlebíky, aj my máme vačšinou domáci, no skôr to nechávam na pekárničku. No už sa chystám aj v rúre. Ukladám, vyskúšam :)
monika10
Mnam, to je najlepsie jedlo, na chudnutie by som sa ho mala vzdat,no ja ani za svet,aj si poviem, nejem, no urcite, ked si upeciem alebo ozaj dobry tmavy kupim, no nezjedz to:O)))...
babkamt
Krásny chlieb,len doňho zahryznúť.Recept ukladám do kk.
duschko
Clebik uz na oko velmi chutny. Vydarene fotky. Ukladam do KK
dogagador
tie v rure pecene sa mi pacia, lebo nemam a ani nechcem pekarnicku, lebo uz ju niet kam dat :-)
anajka
Krásne chlebíky!!!!
V pekárničke sa mi takéto pekné nepodaria - technika vždy nepomáha.
Niekedy je lepšie robiť tak ako naše staré mamy. Škoda len, že niet toľko času.
diabambulka
no nádherné, mám podobný recept na zemiakový chlebík a domáci je najlepší. Máš ich krajšie ako z pekárne ...
rybarkuchar
@Marcy reagovala si na môj recept na Dvojfarebný chlieb a pýtaš sa ako dlho vydrží pec teplá. Keď ju rozkúrim na tých cca. 180 stupňov tak každú hodinu klesne zhruba o 30 až 40 stupňov, záleží od vonkajšej teploty.
sracz
Vôňa, chuť, nádhera! Si veľmi veľmi veľmi šikovná! Pod Tatrami bol vždy vynikajúci chlebík. Jedával som ho počas prázdnin v Kežmarku v Cermanovom dvore, v Tatranskej Lomnici u Kulangovcov i v Starej Ľubovni na súde u Blaškovcov, už od roku 1950. Nádherné vône, neodolateľné chute a nostalgické spomienky na čaro mojich bezstarostných detských rokov a nenávratnej mladosti. Ach_jáááj!
turistka
@Marcy , odvtedy ako som kúpila domácu pekáreň, tak v nej pečiem, no teraz ako je v plnom prúde turistická sezóna, s časom to mám ináč rozvrhnuté, chlieb som kúpila, no o dva dni mi splesnivel-hrôza. Nuž dnes som upiekla nie v pekárničke, ale v rúre podľa Tvojho receptu z polovičnej dávky.Chladí sa v obrúsku a tak mám na ráno dobrý chlieb.
tritata
ahoj miesiš cesto ručne alebo použivaš mixer a ako dlho,bo niekde som čitala že sa ma kratko miesit a niekto zasa dlhšie, ja som už tiež piekla ale tie moje sa mi zdaju moc ťazke nemaku take vzduchove bublinky neviem kde robim chybu
marcy
@Tritata (15.9.2015 20:02)

miesim ručne toľko,aby sa mi oddeľovalo cesto od stien misky,potom mám cesto v teplej miestnosti ( zo 3 x vybehne do výšky ) stále prehnetiem,že bubliny dostanem von z cesta ( cesto polotuhé )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia