Domáce chleby

marcy - fotkamarcy, 22. septembra 2011
Domáce chleby
Foto: marcy

Pečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene teploty,tak chrúmkame často aj trojdňový domáci ,ktorý držím v ľanovej taške.pomáha mi aj pekárnička,niektoré chleby sú z hotovej zmesi.Ak robím z 1 kg,tak ho hnetiem ručne.

Suroviny

1  kg
 kocka
1  PL
2  PL
3  káv.lyžice
1  PL
3 ,alebo zbytok kaše
2  káv.lyžice
1/2 l  vlažná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasické cesto hutnejšej konzistencie,dobre vypracované,dobre vykysnuté ,následne vyváľané dáme na suchý plech.potrieme studenou vodou.Pečieme 10 min. na 220 st. a zbytok podla potreby na 200 st. asi 40 min.

    Domáce chleby - obrázok 1
  2. 2

    Tento je z hotovej zmesi a polovičnej dávky,upečený v pekárničke.Tiež pridám za lyžicu oliv.oleja do cesta.

    Domáce chleby - obrázok 2
  3. 3

    na tento som dala 70 dkg chlebovej múky hladkej a 30 dkg tmavej ražnej :)

    Domáce chleby - obrázok 3
  4. 4

    aj takýto bol :)

    Domáce chleby - obrázok 4
  5. 5

    naposledy sa vydaril XXL

    Domáce chleby - obrázok 5
  6. 6

    najčerstvejší

    Domáce chleby - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj,ja pekávam viac v zime ,ako v lete,veľa krát sa mi v zime nechce vytiahnuť ani päty z domu,tak radšej upečiem,tiaž mi pomáha pekárnička miesiť,uložím si aj tvoj a vyskúšam,,,dík.