Pečený morský vlk s hráškovým pyré

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 12. júla 2012
Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, 1500 g
1 KL
1 KL
500 g
100 g
100 ml
150 ml
100 g
50 g
100 g
150 g, s vňaťou

Postup

  1. 1

    Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme na panvici na olivovom oleji do chrumkava. Pokvapkáme citrónom a potrieme maslom a necháme chvíľku postáť.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku, zalejeme smotanou a do vriacej smotany pridáme hrášok. Varíme niekoľko minút, potom mixérom rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Cez jemné sitko prepasírujeme.

  3. 3

    Takto pripravené pyré aranžujeme na tanier, na ktorý položíme aj pečeného morského vlka a dozdobíme dvoma kúskami zľahka obvarenej karotky, ktorú sme potom orestovali na masle.

Diskusia k receptu

daniela142
Nááádhera! Jednoduché, elegantné, len neviem, či by ma to zasýtilo.... :)
evanaaa
Veru, je to jedlo viac pre oči ako pre žalúdok. To pyré je tam len líznuté a ja by som ho zjedla viac. Preto beriem takto upravené jedlá viac na efekt ako na úžitok. Ale chuťovo to iste vyniká.