Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 12. júla 2012
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 12. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme na panvici na olivovom oleji do chrumkava. Pokvapkáme citrónom a potrieme maslom a necháme chvíľku postáť.
- 2
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku, zalejeme smotanou a do vriacej smotany pridáme hrášok. Varíme niekoľko minút, potom mixérom rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Cez jemné sitko prepasírujeme.
- 3
Takto pripravené pyré aranžujeme na tanier, na ktorý položíme aj pečeného morského vlka a dozdobíme dvoma kúskami zľahka obvarenej karotky, ktorú sme potom orestovali na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu