Slivková čokoláda

mamina2 - fotkamamina2, 22. augusta 2010
Slivková čokoláda
Foto: mamina2
25 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
75 g
1




Postup

  1. 1

    Slivky si odkostkujeme a v mensom mnozstve vody rozvarime, potom ich zmixujeme pridame kakao a cukor a miesame kym sa cukor neroztopi.

    Slivková čokoláda - obrázok 1
  2. 2

    Davame do mensich poharov a sterilizujeme 10 minut.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ćo by to urobilo, keby som tam nedala cukor, ale sladidlo. Asi by to nešlo.
puntodadino
Mas pravdu- neslo.Cely vtip je tom,ze cukor to akoze zakonzervuje.Aj ked prave"povidla"sa varia iba zo zrelych sliviek/v medenom kotli/BEZ miesania.Akonahle raz zamiesas-pripali sa to.Ale ak nechces cukor-tak tie slivky rozpol,daj do truby na cca 140 st C a trochu upec.Asi tak na polovicu vahy povodnej.No a nerovaraj-iba pomel,primiesaj ingrediencie a napln do poharov/mensie su vyhoda,tak max 200ml/a sterilizuj.
mamina2
to nabuduce skusim dakujem za tip 1vlasticka davala som tam uz aj orechy aj to je dobre ale musi to byt hustejsie ako nutela...
celka
Asi to bude moc dobré. Něco takového jsem dělala ale z jablek
a recept se jmenoval Jablková nutela. Mám takový dojem, že z těch
švestek to bude lepší.
samanka
robila som aj z jabĺk aj zo sliviek, ale slivková mi chutí viac, len ja musím pridať mliečnu čokoládu, lebo moje dieťa nemá rado kakao, ani horkú čokoládu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia