Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Foto: celero
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové formy ako na biskupský chlebíček), podlejeme vínom a okolo mäska naukladáme očistený a na väčšie kúsky nakrájaný pór a prikryjeme.
- 2
Zemiaky umyjeme, položíme na kúsok alobalu, posypeme vločkami čienej soli a dôkladne zabalíme.
- 3
Mäso aj zemiaky vložíme do vyhriatej rúry. Prvých 15 minút pečieme pri 250 stupňoch a na ďalších 15 minút teplotu znížime na 220 stupňov. Potom teplotu ďalej znížime na 180 stupňov a pečieme do mäkka ďalších 30 minút.
- 4
Po upečení mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek aj upečený pór vložíme do menšieho hrnca, pridáme pretržlenovú vňať a rozmixujeme. Necháme prejsť varom a zjemníme šľahačkovou smotanou.
- 5
Mäso nakrájame na veľmi jemné plátky a podávame s omáčkou a pečeným zemiakom. Samozrejme to všetko treba zapíjať zostávajúcim vínkom. My sme k tomuto jedlu pili suchý Furmint 2009 od J&J Ostrožovič a bola to výborná kombinácia ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu