Tvarohový koláč v lístkovej vaničke fotorecept

andys - fotkaandys, 28. januára 2011
Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept)
Foto: andys

Jednoduchý a chutný dezert na slávnostnú príležitosť i všedný deň (u nás najmä vo všedný deň - kedykoľvek;))

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
500 g
6 ks
6 dl
250 g
2 ks
6 ks (vyšľahaný sneh)
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny (jedno vajíčko sa stratilo zo záberu, potrebujeme ich 6, ako som písala v surovinách).

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme podľa veľkosti plechu tak, aby sme mohli vytvarovať vaničku, ktorou vyplníme celé vnútro plechu (ja som použila vyvaľkané lístkové cesto). Cesto popicháme vidličkou.

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mlieku vyšľaháme krémový prášok a spojíme ho s tvarohom, kryštálovým a vanilkovým cukrom, žĺtkami zo 6 vajec. Masa ostane riedka, ale to nie je na škodu veci.

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pudingovú masu vylejeme do pripravenej vaničky.

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry. Po cca 20 minútach, keď krém zhustne a na vrchu začne chytať zlatistú farbu, pridáme sneh, vyšľahaný zo 6 bielkov, štipky soli a trstinového cukru (nemusíte použiť celé množstvo, uvedené v prehľade surovín - podľa vašej chuti). Sneh by sa mal šľahať v sklenej mise, to spolu so soľou zabezpečí, aby bol pekne tuhý. (Na obrázku je poloupečený koláč pred pridaním snehovej vrstvy).

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na povrch koláča rozotrieme snehovú masu a dáme dopiecť. Vďaka trstinovému cukru bude snehová vrstva pekne zlatistá. Dobrú chuť :)

    Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

vavan
poznám je skvelý ja ho poznám pod názvom snehový tvarohový krémeš
reva
Výborný aj teraz by som si dala zbožňujem tvarohové koláče určite si ho spravým vyzerá super.
elekra
Poznám, naozaj je vynikajúci! Zvyknem dávať jeden mäkký tvaroh a jeden hrudkový. Potom má krém fantastickú, trošku hrudkovú textúru.
evanaaa
Aj ja som ho piekla dávnejšie a ozaj je výborný, len druhýkrát by som dala viac tvarohu, lebo do kllasického plechu ho bolo ( pol kg) málo. Tuším ho spravím z kýblikového tvarohu z Lídla.
miluna
Juj, to vyzera dobre a hlavne jednoducho :)
andys
@evanaaa mne vyšiel z dvoch tvarohov pekne vysoký - piekla som ho v bežnom obdĺžnikovom plechu (mám ešte štvorcový väčší k rúre, ale mám trochu väčší sporák, ako je štandard, do toho by bol naozaj nízky).
andys
@miluna - to je na tom najlepšie, takmer žiadna práca s tým nie je a výsledok je úžasný. U nás padne plech len tak, na posedenie ;)
dorisa
Nepoznam tento koláčik, ukladám si ho, upečiem, ďakujem. Vyzerá veľmi pekne.
alexdidi
Poznám a robím ho už roky, ale na inom ceste, aj u nás obľúbený koláčik...nerozmočí sa veľmi to lístkové cesto pod tak riedkou plnkou? Asi by som ho najprv trochu predpiekla.
palokuchki
Aj ja robim podobny, tiez davam ine cesto. Uz som ho davno nerobila, musim to napravit. Naozaj je vynikajuci.
kysucan
Až sa mi slinky zbiehajú. Vypadá to nádherne a učite je to mňam.
marienka44
@Andys ,chýba Ti v tej mase tvarohovej aj 1 dcl oleja. Pozname ten recept, ale naspodu je tmave cesto. :-)
elisticka
juuuuuuuuuuuuj ale by som si dala kusocek mnamky ukladam a urobim :-))
andys
@alexdidi - cesto ostalo také akurát, nerozmočilo sa.
@marienka44 - ja to robím celkom bez oleja, tvaroh je dosť tučný, ostalo to pekne vláčne.
@v šetci :) ďakujem za reakcie.
tinca
@marienka44 ty všade niečo chceš pridávať, veď akceptuj recept taký, ako je podaný. @andys rýchly a super nápad
frona
Je tu toľko receptov, že neviem, ktorý skôr vyskúšať. Musela by som žiť do 100 rokov, aby sa mi to podarilo :)))))))
drobcek19
Ja poznam tento recept a robim ho velmu casto, ale nedavam listkove cesto ale robim si hi sama s maslom a mukou
cica2
krásne sa ti vydaril, už som ho robila dávnejšie a je fakt výborný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia