Foto: andys
Jednoduchý a chutný dezert na slávnostnú príležitosť i všedný deň (u nás najmä vo všedný deň - kedykoľvek;))
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny (jedno vajíčko sa stratilo zo záberu, potrebujeme ich 6, ako som písala v surovinách).
-
2
Lístkové cesto vyvaľkáme podľa veľkosti plechu tak, aby sme mohli vytvarovať vaničku, ktorou vyplníme celé vnútro plechu (ja som použila vyvaľkané lístkové cesto). Cesto popicháme vidličkou.
-
3
V mlieku vyšľaháme krémový prášok a spojíme ho s tvarohom, kryštálovým a vanilkovým cukrom, žĺtkami zo 6 vajec. Masa ostane riedka, ale to nie je na škodu veci.
-
4
Pudingovú masu vylejeme do pripravenej vaničky.
-
5
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry. Po cca 20 minútach, keď krém zhustne a na vrchu začne chytať zlatistú farbu, pridáme sneh, vyšľahaný zo 6 bielkov, štipky soli a trstinového cukru (nemusíte použiť celé množstvo, uvedené v prehľade surovín - podľa vašej chuti). Sneh by sa mal šľahať v sklenej mise, to spolu so soľou zabezpečí, aby bol pekne tuhý. (Na obrázku je poloupečený koláč pred pridaním snehovej vrstvy).
-
6
Na povrch koláča rozotrieme snehovú masu a dáme dopiecť. Vďaka trstinovému cukru bude snehová vrstva pekne zlatistá. Dobrú chuť :)
@marienka44 - ja to robím celkom bez oleja, tvaroh je dosť tučný, ostalo to pekne vláčne.
@v šetci :) ďakujem za reakcie.