Foto: archaa
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hlbsej panvici rozohrejeme olej a opecieme na nom na malé kocky nakrájané kuracie prsia.
-
2
Pridáme nasekanú cibulu, poprazíme,
-
3
dalej nadrobno nakrájaný spenát s 2 strúcikami cesnaku, dobre premiesame a necháme krátko podusit.
-
4
Zalejeme vínom a necháme ho trochu zredukovat. Podlejeme trochou vodou a zalejeme smotanou. Teraz osolíme a okoreníme a necháme prejst varom.
- 5
Gorgonzolu pokrájame na kúsky a pridáme do omácky aj pretlacený zvysný strúcik cesnaku. Za stáleho miesania necháme syr dobre roztavit.
- 6
Uvarené penne scedíme. Pridáme k omácke, dobre premiesame a podávame.
- 5
rybarkuchar: Dakujem za pochvalu, len neviem, ci to s tým jogurtom bude dobrý nápad, nakolko smotana je sladká a s gorgonzolou sa výborne doplna..ale vyskúsaj a daj vediet ako to dopadlo :)