Foto: egreska
Postup
-
1
Mlieko ,vodu,maslo,sol,cukor zohrejeme a pridame muku s prdopečom -chvilu odpalujeme.Nechame vychladnut a vmiešame postupne po jednom vajička.Na pečiaci papier kladieme lyžicou kôpky a upečieme vo vyhriatej rure na 220 st asi 20-25 minut do zlata.Po vychladnuti naplnime.Uvaríme puding podla navodu,ked vychladne tak ho vyšlahame s maslom.Guličky rozrežeme naplníme plnkou,šlahačkou a polejeme roztopenou čokoladou.
Ja odpaľované cesto robievam často aj ked mám na to iný recept bez mlieka a pr.do pečiva ale myslím že postup je ten istý... vela zdaru pri pečení :-)
Cesto pekavam a je ozaj lahke ho urobit- ak sa vam splasnu, skuste ich po 12-14 minutach vybrat z rury, prepichnut rychlo spajdlou aby vysiel vzduch a dat naspat do rury na par minut uz pri otvorenych dvierkach (na varecku) a este ich dosusit. takto sa vzdy podaria aj velke venceky. Su ozaj mnamka.