Foto: jogal
Tento šalát robí moja maminka a zatiaľ som ešte taký inde nejedla. Je o niečo ľahší na žalúdok, lebo v ňom nie sú vajcia Zobraziť celý popisTento šalát robí moja maminka a zatiaľ som ešte taký inde nejedla. Je o niečo ľahší na žalúdok, lebo v ňom nie sú vajcia na tvrdo. Až tak nenafukuje.
Suroviny
1 kg varené |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks z konzervy |
|
225 ml |
|
100 ml |
|
vajíčko na kyslo: | |
1/2 dcl horúca |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Toto potrebujeme:
-
2
Zemiaky si ošúpeme a uvaríme v slanej vode.
-
3
Dáme prevariť vodu, štipku soli, ocot a cukor. Do vrelého zamiešame vajcia aby vyzerali ako praženica. Necháme vychladnúť.
-
4
Kým chladnú vajíčka, nakrájame si zemiaky na kocky a zvyšok na drobné kúsky. Nakoniec pridáme tatarku, majonézu a ochladnuté kyslé vajíčka.
-
5
Zľahka premiešame a môžme podávať.
Diskusia k receptu