Foto: Sonulienka
Našla som výborný recept na plnené pizzové kornútky sú naozaj výborné - vyskúšajte.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g výberová |
|
125 ml teplá |
|
125 ml vlažné |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
Náplň: | |
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
150 g |
|
150 g |
|
250 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na cesto.
-
2
Urobila som si z mlieka, cukru a droždia kvások. Do múky som pridala soľ a dobre rozmiešala. Keď bol kvások hotový do múky som naliala teplú vodu, 2 PL olej a pridala som kvások. Dobre som vypracovala cesto ktoré som dala na 30 minút nakysnúť.
-
3
Pokiaľ mi cesto kyslo som si urobila z kečupu, korenia na pizzu a cesnaku náplň. Pripravila šunku a postrúhala syr.
-
4
Cesto za 30 minút pekne nakyslo.
-
5
Cesto som rozvaľkala a vykrajovala 10 cm. kolieska. Vyšlo mi 12 kusov. Ešte z okrajkov som urobila trochu väčší čiže mala som 13 kusov.
-
6
Každé koliesko som ešte trochu pred plnením rozvaľkala a plnila. Najprv kečupovú náplň, šunku a syr.
-
7
Naplnené som skrútila do kornútku a poukladala na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
8
Dala som do vyhriatej rúry na 220 stupňov a piekla som do ružova.
-
9
No a hotovo. Bola som zvedavá aké budú ale bola som veľmi prekvapená výborné. Hlavne manželovi veľmi chutilo.
-
10
Suroviny na dresing: 1 biely jogurt, 1 syr Bambino v črievku, 100 g strúhaného syra a 4 strúčiky cesnaku.
-
11
Všetky suroviny si dobre rozmiešame pretlačíme cesnak a hotovo.
-
12
A tu je mega - plnená salámou.
Diskusia k receptu