Nátierka z pohánky

podravka - fotkapodravka, 1. septembra 2016
Nátierka z pohánky
Foto: podravka

Komerčný recept
Pohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu, ako aj železo a rutín. Môže sa Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Pohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu, ako aj železo a rutín. Môže sa pripraviť ako príloha, použiť do kaší, polievok, rizota, nátierok, ale i do sladkých nákypov, lievancov či placiek.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

150 g
1 strúčik
1 ks
2 ks
50 g zmäknuté
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    K scedenej pohánke pridáme maslo, horčicu, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, nasekanú petržlenovú vňať a uhorku nakrájanú na malé kúsky. Všetko poriadne premiešame a dochutíme soľou.

  3. 3

    Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vášho výberu.

Diskusia k receptu

popoluska340
Natierka sa mi velmi paci,ukladam na co najrychlejsie vyskusanie.Ako bezlepkarka,si natierku dam na platky uhorky.V poslednom case mi nerobi vobec dobre chlebik,a ryzove platky uz ani citit nemozem.Taky knackebrot by sa k tomu hodil.Urcite mi bude chutit,taketo jedla ja milujem.
používateľ nemá avatar
li
li
Práve som pomazánku pripravila. Pohánku som dotera nikdy v živote neochutnala, ale pripravená podľa tohto receptu chutí veľmi dobre. Odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia