Cibuľová omáčka k mäsám fotorecept

egreska - fotkaegreska, 2. augusta 2010
Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept)
Foto: egreska
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 ks
1 čl
1/2 čl
2 čl
200 ml
1 krajec




Postup

  1. 1

    Rozpustíme maslo a nasekanu cubulu restujeme na miernom ohni asi 10 minut.

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame cukor a dusíme dalších asi 5 minut.

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame koreniny , vyvar a ocot.

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame kusky chleba .

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Povaríme par minut, kym sa chlieb nerozmočí.( možete pridat trošku kyslej alebo sladkej smotany na zjemnenie )

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovu omáčku rozmixujeme ponornym mixerom a dozdobíme petržl.vnatou.

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hodí sa ku grilovanym mäsam,duseným aj k vareným ,s ryžou ,s knedlou atd...

    Cibuľová omáčka k mäsám (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
zaujímavá omáčka, ja robím tiež jednu omáčku z chlebom (hnedú omáčku), ale nie v takejto kombinácie ako bielu omáčku. Vyzerá to veľmi dobre a určite ju najbližšie vyskúšam :-) v kombinácii s grilovanou bravčovinou to musí byť exelentné :-)
frezia68
poznám len bez chleba a nemali sme ju radi,ale vyskúšam Tvoju,veď chute sa menia...,tak,ako aj my :-)))
miis
cibuľu mám rada na rôzne spôsoby, ale omáčku som ešte neskúšala - už dopredu tuším, že mi bude chutiť :-)
zdezda
Zas niečo nové, robím cibuľovú so zápražkou, bez octu a cuku, riedenú mliekom, je výborná k údenému, no vyskúšam aj túto, zo zvedavosti :-)))
evanaaa
To by tak " bolo " pre môjho muža, ako by utekal od toho. VCarenú cibuľu neznáša, kedysi vôbec nejedol žiadnu, mama ho nenaučila, musela som ho pomaly privykať a hľadať finty, aby ju moc necítil.
babav
Takuto cibulovu s chlebom nepoznam,ale vyskusam!Vyzera lakavo;-)
hacon
Ja mam lepší recept: prvý krok je rovnaký dusí sa jedna alebo dve osolené cibuľe na oleji alebo masle. Potom sa cibuľa nahladko rozmixuje a pridá sa do bešamelu - zápražky rozmiešanej v mlieku. Nechá sa mierne povariť aby aj tám múka v zápražke prešla varom a hotovo. Je výborná s vareným hovädzím a zemiakmi.
astheart
@hacon : Takhle ji znám od maminky já taky. :) A s tím vařeným hovězím s bramborem souhlasím též.