Je velmi chutný a oblľúbený a hlavne, ked sa nezje dlho vydrzi ako čerstvý, mäkučký....

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

90 dkg
10 dkg
1 a 1/2 balíčka
1 dcl
4 dcl
3 bielka, , sneh
plnka :
2 balíky
2 lyžice
30 dkg
12,5 dkg
1/2 litra
 na potretie




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, cukor, ,soľ, kvasnice urobíme si kvások - necháme nakysnúť . Potom vmiešame sneh. Medzitým si urobíme plnku. Mlieko , pudingy, kakao, cukor, heru, všetko vymiešame, uvaríme, aby sme dostali horúci puding. Vychladíme napoly.

  2. 2

    Po nakysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každé cesto rozvaľkáme na obdĺžniky , natrieme plnkou 2 -3 lyžice zatočíme ako závin. Zoberieme 2 naplnené záviny a spletieme ako vrkoč. Dáme na vymastený hlboký plech , potrieme žľtkom a olejom , pečieme v rúre asi 30- 35 minút.

Diskusia k receptu

garanco
Tento recept som získala už dávnejšie, keď som Resanku jedla a veľmi mi chutila. Žiaľ, ešte som ho nepiekla, vždy sa mi zdá, že nemám toľko času na jeho prípravu, ale už ho musím urobiť - inšpirovala si ma!
jeka
i ja mám receptík ako @garanco ,a tiež som ho nepiekla,ale ide zima robot veľa nebude tak budeme vypekáť,dakujem za pripomenutie
mariellia
Resanku som dnes upiekla a je výborná. Cesto som nechala vykysnúť v domácej pekárni, keďže som ju robila z polovičnej dávky. Najprv som sa zĺakla, keď cesto bolo také tuhé, no po vykysnutí a upečení som bola milo prekvapená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia