Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 10. augusta 2011

Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj Zobraziť celý popisPokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj celozrnnú ražnú múku. Do olivovej pasty sa mal použiť syr pecorino, ale ja som prišla z novootvorenej predajne španielskych dobrôt v Avion -nákupnom centre s čerstvým úlovkom španielskej varianty pecorína, tak som ho musela hneď vyskúšať. Voňavá kombinácia olív, byliniek, syra v spojení s pečúcim sa chlebovým cestom je úžasná....

120 minút
príprava
10-12 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
100 g
10 g čerstvé
2 KL
320 ml vlažná
Na plnku:
100 g odkôstkované
1 KL
 podľa chuti
60 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Zmiešame si múky, pridáme rozdrobené droždie, soľ a vodu pridávame postupne, kým nám nevznikne homogénne pružné cesto.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme utierkou a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú plochu a prstami ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si olivy...

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a nastrúhame si syr.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olivy zmiešame s provensálskymi bylinkami, tymiánom a strúhaným syrom.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozložíme na cesto olivovú plnku.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme jednu tretinu cesta aj s plnkou cez seba.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preložíme aj druhú stranu, na konci uzavrieme, cesto rukami zľahka popritláčame.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ostrým nožom krájame prúžky hrubé cca 1 cm.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájané prúžky potočíme okolo svojej osi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 30-45 min. nakysnúť. Dáme do rúry rozpálenej na 220 st.C na 10-12 minút (kým nie sú upečené do zlatohneda).

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť!!!

    Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jamarlen
@tizian1cat , páči sa mu jedlo, foto aj pekný úvod k receptu, určite to všetko dalo zabrať, tak vďaka. len neviem, či by som vyšetril na niečo také čas, ale určite by som óóch-utnával veľmi rád:)
maartina
slinky mi už po brade tečú :) ...dokonalééé, čo najskôr musím spraviť
kuchticka
Pekny recept a iste vyskusam.
Chcem iba dodat, ze tymian uz je zamiesany v tej zmesi provensalskeho korenia. Aspon ja ma recept na tuto zmes, kde tymian musi byt.
tizian1cat
dievcatá, díky za pochvaly...:-)))
@kuchticka : mas pravdu, ze v provensalskom korení uz je aj susený tymian, ale mne na balkóne rastie cerstvý a tak som ho pridala navyse, aby lepsie chutili a hlavne vonali....
marianne69
......boooze,to nema chybu,vzdy ked mam chut na dobre pecivko alebo chlebik,viem kde ist,od teba rcp uz ani neukladam,lebo Ty mas uz kucharku hotovu, tak naco,skratka viem,ze u tizian najdem co potrebujem,nedelu peciem,mnaaam...
marianne69
......boooze,to nema chybu,vzdy ked mam chut na dobre pecivko alebo chlebik,viem kde ist,od teba rcp uz ani neukladam,lebo Ty mas uz kucharku hotovu, tak naco,skratka viem,ze u tizian najdem co potrebujem,nedelu peciem,mnaaam...
katkadca
Ja som sa odhodlala, pečivko je fantastické, chrumkavé, aj keď ja som ich mala skôr ako bagetky :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia