Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom fotorecept
Foto: tizian1cat
Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj Zobraziť celý popisPokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ale na oklamanie zlého svedomia...:-)))....som pridala do cesta aj celozrnnú ražnú múku. Do olivovej pasty sa mal použiť syr pecorino, ale ja som prišla z novootvorenej predajne španielskych dobrôt v Avion -nákupnom centre s čerstvým úlovkom španielskej varianty pecorína, tak som ho musela hneď vyskúšať. Voňavá kombinácia olív, byliniek, syra v spojení s pečúcim sa chlebovým cestom je úžasná....
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
10 g čerstvé |
|
2 KL |
|
320 ml vlažná |
|
Na plnku: | |
100 g odkôstkované |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
60 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Zmiešame si múky, pridáme rozdrobené droždie, soľ a vodu pridávame postupne, kým nám nevznikne homogénne pružné cesto.
-
2
Prikryjeme utierkou a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú plochu a prstami ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika.
-
3
Nakrájame si olivy...
-
4
a nastrúhame si syr.
-
5
Olivy zmiešame s provensálskymi bylinkami, tymiánom a strúhaným syrom.
-
6
Rozložíme na cesto olivovú plnku.
-
7
Preložíme jednu tretinu cesta aj s plnkou cez seba.
-
8
Preložíme aj druhú stranu, na konci uzavrieme, cesto rukami zľahka popritláčame.
-
9
Ostrým nožom krájame prúžky hrubé cca 1 cm.
-
10
Nakrájané prúžky potočíme okolo svojej osi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 30-45 min. nakysnúť. Dáme do rúry rozpálenej na 220 st.C na 10-12 minút (kým nie sú upečené do zlatohneda).
-
11
Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
-
12
Dobrú chuť!!!
Chcem iba dodat, ze tymian uz je zamiesany v tej zmesi provensalskeho korenia. Aspon ja ma recept na tuto zmes, kde tymian musi byt.
@kuchticka : mas pravdu, ze v provensalskom korení uz je aj susený tymian, ale mne na balkóne rastie cerstvý a tak som ho pridala navyse, aby lepsie chutili a hlavne vonali....