Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu očistíme a pokrájame na menšie ružičky. Hrubé časti dáme zvlášť. Dáme variť bujón do vody, pokiaľ máte, je dobrý hrniec s akutermickým dnom. Do vriacej vody dáme hrubé časti brokolice a varíme asi 5 minút, potom pridáme zvysok zeleniny a stiahneme z ohňa. Brokolicu necháme dôjsť asi 6 minút pod pokrievkou. Takto "varím" brokolicu aj na ine použitie.
- 2
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, na masle, alebo oleji opražíme do svetlohneda, aby bola chrumkavá.
- 3
Po uvarení brokolice vodu zlejeme takmer na nulu a použijeme ponorný mixér na jej rozmixovanie, snažíme sa, aby sme mali čo najmenej tekutiny, aby bola kaša hustejšia. Potom pridáme opraženú cibuľu, znova premixujeme spolu so syrom a podľa chuti dáme vegetu, poprípade soľ.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pastrnak uvarime, nechame vychladnut, nakrajame na kolieska, hranolceky. Pretlacime cesnak, pridame sol a korenie a potrieme kusky pastrnaku na jednej strane, nechame celkom vychladnut. Vyslahame vajce s trochou mlieka, orechovou mukou a solou a namacame pastrnak a vyprazame, v priebehu prazenia namocime este raz. Priloha k masu.