Kaša z brokolice

tetrisss - fotkatetrisss, 26. októbra 2010

Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.

2
porcie
3 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 veľká
1/2
1/2




Postup

  1. 1

    Brokolicu očistíme a pokrájame na menšie ružičky. Hrubé časti dáme zvlášť. Dáme variť bujón do vody, pokiaľ máte, je dobrý hrniec s akutermickým dnom. Do vriacej vody dáme hrubé časti brokolice a varíme asi 5 minút, potom pridáme zvysok zeleniny a stiahneme z ohňa. Brokolicu necháme dôjsť asi 6 minút pod pokrievkou. Takto "varím" brokolicu aj na ine použitie.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, na masle, alebo oleji opražíme do svetlohneda, aby bola chrumkavá.

  3. 3

    Po uvarení brokolice vodu zlejeme takmer na nulu a použijeme ponorný mixér na jej rozmixovanie, snažíme sa, aby sme mali čo najmenej tekutiny, aby bola kaša hustejšia. Potom pridáme opraženú cibuľu, znova premixujeme spolu so syrom a podľa chuti dáme vegetu, poprípade soľ.

Diskusia k receptu

julica
Toto som este neskusala, vdaka za tip. bambino vynecham
tetrisss
Ano, podla toho, ake pouzivas delenie potravin, kludne mozes miesto toho trochu smotany, alebo aj nic.
akludad
brokolicu varím tak isto,no s tou cibuľkou môže byť fakt výborná.-))
julica
Na chutné a nie veľmi chutné, zdravé a umelé :)
tetrisss
Julica, budes prevapena, ale toto je fakt vyborne. Ja jem delenu stravu uz velmi dlhy cas a toto je jedna top priloha.
haston
ďalšia príloha k mäsu (popri hranolčekoch z cukiny či zeleru). skúsim dnes na obed.
tetrisss
Este mam rada aj opecene kolieska z pastrnaku, nakrajam na asi 5mm kolieska, osolim, ovegetujem, okorenim a opeciem na oleji.
tetrisss
A este: Vyprazany pastrnak
Pastrnak uvarime, nechame vychladnut, nakrajame na kolieska, hranolceky. Pretlacime cesnak, pridame sol a korenie a potrieme kusky pastrnaku na jednej strane, nechame celkom vychladnut. Vyslahame vajce s trochou mlieka, orechovou mukou a solou a namacame pastrnak a vyprazame, v priebehu prazenia namocime este raz. Priloha k masu.

jatanika
@tetrisss , až keď som pridala svoj výmysel, recept na brokolicové pyré, zistila som, že ty tu máš takmer rovnaký...objavil sa v ponuke napravo.... aj keď ja také vymýšľam najmä vďaka malej dcére...tak potvrdzujem... tvoja kaša bude výborná... :-)))
menet
Mňam, výborný recept. Najlepšie pripravená brokolica, akú som kedy jedla :) Ja som brokolicu nevarila v bujóne, lebo ho nepoužívam, uvarila som ju v domácom vývare. Cibuľku som opražila na olivovom oleje a len do zlatova a do kaše som pridala aj trošku masla. Super chutné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia