Piadine Romagnole
Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo...
Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.
Rýchly lyžicový koláč
Dnes sme šli gratulovať a nemala som nič upečené a nedalo mi tak som narýchlo upiekla aspoň...
Slané jogurtovo-tvarohové pečivo
Málo pracné a pritom veľmi chutné pečivo. Môže sa jesť samotné, alebo so šalátom, ...
Narodeninová torta
chcela som môjmu drahému oslávencovi urobiť prekvapenie k päťdesiatke, tak som mu vymyslela takúto tortičku....
Plnená kuracia roláda
Keď sme na chalupe tak rada varím jedlá, ktoré sa dajú jesť teplé aj za strudena....
Celiatická pizza
Tento recept som vyskusala podla návodu na múke a upravila som. pizzeriach je veľa druhov ale tu...
Tournedos s holandskou omáčkou
Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, ...
Tekvicové gnocchi s maslovo-šalviovou omáčkou
Tekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, ...
Cviklový nápoj v prášku
Poznáme prednosti cvikle všetci, až vtedy sa o to zaujímame, keď nás postihne nejaký problém, aj so...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Výrazná polievka z červenej šošovice a sušených paradajok
Výborná chuť sušených paradajok spolu so škoricou, kajenským korením a červenou šošovicou. Neobvyklá kombinácia ale...
Orechové rožky z lístkového cesta
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov. Plnka: orechy...
Extra paradajkové lasagne
U nás patria "červené" omáčky na cestoviny k tým najobľúbenejším, preto aj lasagne pripravujem prevažne s...
Liečivá zimná polievka
Názov a recept mám z časopisu Zdravie. Viem, že bývajú podobné, ale túto som...
Banánové pokušenie
Receptík mám z kuchárskej knihy, no trošku som ho upravila podľa svojej chuti.
Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.
Chlieb z pekárničky bez váženia
Je to najjednoduchšie bez váženia. Odmerka je 2 dl pohár.
Linecký rez s ovocnou plnkou.
Všetky suroviny na linecké cesto vymiesime, vyvaľkáme na plát, preložíme na plech, zapečieme na...
Dubákový kubo
Na Vianoce robievame tento tradičný a chutný pokrm, avšak aj inokedy, teda aj koncom leta...
Falošný tatársky biftek zo sójovej drte
Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť...
Cuketový šalát s paprikami
Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...
Klobásová omáčka s kôprom
Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.
Knedľa varená domáca
Do pre osiatej muky dáme sol , vajce a kvások . Vypracujeme cesto , ktoré necháme vykysnúť...
Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky
Protože jíme zdravě, tak milujeme řízky a musí být smažené na sádle. Nevíme jak dlouho...
Chlebová pizza
Rýchle, jednoduché, chutné! Dá sa to opísať len týmito 3 slovami. Keďže ja si...
Čučoriedkové muffinky s tvarohom
Pri tomto recepte som sa nechala inšpirovať viacerými receptami z netu ale aj sebou samozrejme :) Chcela...
Veľkonočná povnina
Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:-...
Špenátové Gözleme
"Ispanakli gözleme" Viaceri uz toto jedlo poznaju :-) Je to tenke cesto, ktore sa plni podla...