Tvarohová torta
Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 1. júna 2010
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 1. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a cukor dobre pomiešame s tvarohom a dáme do chladničky stuhnúť. Do tvarohového krému môžeme primiešať aj sladkú smotanu na šľahanie.
- 2
Dva balíky sušených čajových keksov rozdrvíme a pomiešame s maslom. Masu natlačíme do formy a na to dáme tvarohovú masu.
- 3
NÁŠ TIP: Tvaroh si môžete pripraviť aj doma. Na jeho prípravu sa však nehodí trvanlivé mlieko, zato veľmi dobré je mlieko z mliečnych automatov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale - 300 g cukru? 500 g masla? Preboha to nie, nie, nie!
Robíme v podstae to isté, ale namiesto cukru a citrónov džem (marhule, jahody, ...)