Tvarohová torta

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 1. júna 2010
Tvarohová torta
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
500 g
1000 g
2 ks
300 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a cukor dobre pomiešame s tvarohom a dáme do chladničky stuhnúť. Do tvarohového krému môžeme primiešať aj sladkú smotanu na šľahanie.

  2. 2

    Dva balíky sušených čajových keksov rozdrvíme a pomiešame s maslom. Masu natlačíme do formy a na to dáme tvarohovú masu.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Tvaroh si môžete pripraviť aj doma. Na jeho prípravu sa však nehodí trvanlivé mlieko, zato veľmi dobré je mlieko z mliečnych automatov.

Diskusia k receptu

honestka
tito nepecene su dobrucke hlavne ked sa tvaroh so smotoanou dobre vyslaha aj s nejakym likerom. tato prezentacia je ozaj pekna.
jody
Tak toto môžem, už sa teším na mamin domáci tvaroh!
forneta
no nato kolko je písaného tvarohu sa mi zdá byť malá tá výška tvarohu...
klekipetra
Fajn - rýchle a z bežne dostupných surovín
Ale - 300 g cukru? 500 g masla? Preboha to nie, nie, nie!
Robíme v podstae to isté, ale namiesto cukru a citrónov džem (marhule, jahody, ...)
paveva
Tiež sa mi zdá veľa masla, ja používam domáci tvaroh, z ktoréo neodoberám smotanu, takže je tucný. vyskúšam, ale dám menej masla. tvarohové zbožňujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia