Piškótová torta fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 29. júla 2011

Táto torta je ideálne riešenie v prípade, že vám zlyhajú všetky dostupné miesta pre kúpu hotovej torty. Je jednoduchá, relatívne rýchla a väčšinou z dostupných surovín, ktoré máme doma.

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

10 PL
6 ks
8 PL
1 ks
4 PL
2 PL
2 ks
1 ks
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny rozdelíme presne na polovicu a vyrobíme si dve cestá. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme olej a ocot a šľaháme ďalej.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už máme vyšľahané, tak pridáme múku a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred tým, ako nalejeme zmes do formy, prelejeme trošku do inej misky a zmiešame s kakaom.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nalejeme do formy najskôr bledú vrstvu a potom na to kakaovú.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme piecť cca 15min pri teplote 180°C.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento istý postup dodržíme aj pri druhom korpuse. Ja som si však zvolila opačný postup čo sa týka sfarbenia cesta.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je hotový výsledok:)

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je druhý korpus.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Počkala som kým korpus vychladol a každý som prerezala.Vznikli mi teda štyri pláty.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na každý plát som natrela džem a navrstvila na seba.

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakoniec som celú piškótu obalila marcipánom. Marcipánovú tehličku som vyvaľkala pomocou práškového cukru a prikryla celú tortu. Dobrú chuť:)

    Piškótová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tento recept si určite obľúbim. Nemám v obľube kadejaké maslové plnky. Ten ocot do piškóty ma tiež zaskočil. Ale recept je už vyskúšaný, ak prečo neveriť.

Pridaj komentár k receptu: