Foto: zuzickaaa1
Táto torta je ideálne riešenie v prípade, že vám zlyhajú všetky dostupné miesta pre kúpu hotovej torty. Je jednoduchá, relatívne rýchla a väčšinou z Zobraziť celý popisTáto torta je ideálne riešenie v prípade, že vám zlyhajú všetky dostupné miesta pre kúpu hotovej torty. Je jednoduchá, relatívne rýchla a väčšinou z dostupných surovín, ktoré máme doma.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny rozdelíme presne na polovicu a vyrobíme si dve cestá. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme olej a ocot a šľaháme ďalej.
-
2
Keď už máme vyšľahané, tak pridáme múku a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
-
3
Pred tým, ako nalejeme zmes do formy, prelejeme trošku do inej misky a zmiešame s kakaom.
-
4
Nalejeme do formy najskôr bledú vrstvu a potom na to kakaovú.
-
5
Necháme piecť cca 15min pri teplote 180°C.
-
6
Tento istý postup dodržíme aj pri druhom korpuse. Ja som si však zvolila opačný postup čo sa týka sfarbenia cesta.
-
7
A tu je hotový výsledok:)
-
8
A tu je druhý korpus.
-
9
Počkala som kým korpus vychladol a každý som prerezala.Vznikli mi teda štyri pláty.
-
10
Na každý plát som natrela džem a navrstvila na seba.
-
11
Nakoniec som celú piškótu obalila marcipánom. Marcipánovú tehličku som vyvaľkala pomocou práškového cukru a prikryla celú tortu. Dobrú chuť:)
vyskúšaj. Cesto bolo naozaj vláčne :)