Orechové rožteky fotorecept
Naozaj výborná voľba hoci aj na poslednú chvíľu.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 420 g (na krehké cesto alebo špeciál) |
|
| 250 g |
|
| štipka |
|
| 250 ml (33 %) |
|
| Orechová plnka: | |
| 150 g mleté |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 PL (alebo rumová aróma) |
|
| Na obaľovanie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, pridáme štipku soli, nastrúhame studenú Heru a nakoniec vlejeme smotanu. Vypracujeme hladké cesto, je mierne lepivé (múku nepridávame), ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
-
3
Suroviny na orechovú plnku.
-
4
Príprava plnky: Mleté vlašské orechy, práškový cukor, bielok, mletú škoricu a rum alebo rumovú arómu (ja som pridala arómu) spolu dobre zmiešame. Cesto po stuhnutí preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na štyri bochníky.
-
5
Každú časť rozvaľkáme do kruhu, nakrájame na trojuholníky a na širšiu časť cesta dáme plnku, zrolujeme rožteky.
-
6
Pripravené uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút (mierne zlatista).
-
7
Po upečení za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť.









Som rada, že som ťa potešila... Že sa recept páči, ďakujem za príjemný komentár.