Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov fotorecept
Foto: pusta
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala Zobraziť celý popisNa jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala ocot a korenie, naplnila som papriky a upiekla. Podávala som so zemiakmi a zvyšok plnky som podávala vychladený ako šalát. Vznikla jednoduchá, rýchla a veľmi chutná večera nielen pre vegetariánov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks zeleninová |
|
100 g |
|
1/2 zväzku |
|
2 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 CL /ocot balzamikový červený |
|
1 ks/nemusí byť, čerstvá |
|
2 PL |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Pripravila som si zeleninu. Papriky som umyla, odrezala stopky, vyčistila vnútro, vypláchla vodou a v zvislej polohe nechala odkvapkať. Očistila som cesnak a cibuľu, umyla som paradajky a odstránila som nejedlý bubák.
-
2
Pokrájala som cibuľu na malé kocky.
-
3
Do plnky som pokrájala na kocky aj vršky paprík, ktoré som z nich odrezala
-
4
Pridala som kocky papriky k pokrájanej cibuli.
-
5
Paradajky som pokrájala na kocky a pridala k ostatnej zelenine.
-
6
Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo a pridala som ju tiež.
-
7
Ku zmesi som pridala na kocky pokrájaný balkánsky syr.
-
8
Zmes som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, chilli papričku som vynechala, lebo samotná paprika bola štipľavá.
-
9
Pridala som prelisovaný cesnak čajovú lyžičku octa, aby zmes bola príjemne pikantná a plnku som dobre premiešala.
-
10
Pomocou polievkovej lyžice som naplnila papriky a vložila som ich do pekáčika. Zvyšok plnky som odložila do chladničky, aby sa vychladil ako šalát, ktorý budem podávať k paprikám.
-
11
Papriky som preliala olejom.
-
12
Papriky som piekla 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov, až boli na povrchu pekne hnedé a upečená aj plnka.
-
13
Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom. Chuť plnenej pečenej papriky s upečenou plnkou úžasne dobre kontrastovala s vychladeným šalátom, ktorý je vlastne tiež plnkou.
Diskusia k receptu