Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov fotorecept

pusta - fotkapusta, 7. septembra 2012
Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept)
Foto: pusta

Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala Zobraziť celý popisNa jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala ocot a korenie, naplnila som papriky a upiekla. Podávala som so zemiakmi a zvyšok plnky som podávala vychladený ako šalát. Vznikla jednoduchá, rýchla a veľmi chutná večera nielen pre vegetariánov.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks zeleninová
100 g
1/2 zväzku
2 ks
1 ks menšia
1 strúčik
podľa chuti
podľa chuti
1 CL /ocot balzamikový červený
1 ks/nemusí byť, čerstvá
2 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si zeleninu. Papriky som umyla, odrezala stopky, vyčistila vnútro, vypláchla vodou a v zvislej polohe nechala odkvapkať. Očistila som cesnak a cibuľu, umyla som paradajky a odstránila som nejedlý bubák.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som cibuľu na malé kocky.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do plnky som pokrájala na kocky aj vršky paprík, ktoré som z nich odrezala

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som kocky papriky k pokrájanej cibuli.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paradajky som pokrájala na kocky a pridala k ostatnej zelenine.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo a pridala som ju tiež.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ku zmesi som pridala na kocky pokrájaný balkánsky syr.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmes som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, chilli papričku som vynechala, lebo samotná paprika bola štipľavá.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som prelisovaný cesnak čajovú lyžičku octa, aby zmes bola príjemne pikantná a plnku som dobre premiešala.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pomocou polievkovej lyžice som naplnila papriky a vložila som ich do pekáčika. Zvyšok plnky som odložila do chladničky, aby sa vychladil ako šalát, ktorý budem podávať k paprikám.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Papriky som preliala olejom.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Papriky som piekla 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov, až boli na povrchu pekne hnedé a upečená aj plnka.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom. Chuť plnenej pečenej papriky s upečenou plnkou úžasne dobre kontrastovala s vychladeným šalátom, ktorý je vlastne tiež plnkou.

    Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

fany05
Tak toto môžem......mňaaaamka,zajtra vyskušam:))))
nonna
Fajn, určite chutné, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre mojich kamošov a širšiu propagáciu. Len ja by som ocot nahradila citrónovou šťavou, ak už ocot používam, tak vínny, ale to veľmi málokedy.
pusta
@nonna , dakujem. bola som sa pozrieť na fb na stránku varechy, ale nevidela som to tam. máš vlastnú strábku, ak áno, pod akým menom?
ajuschka
presne takto peciem papriky aj ja, len namiesto octu davam trosku olivoveho oleja, zmes to krasne stmeli :). aj este nenaplnene papriky nim vytieram
pusta
@ajuschka , ocot je tam aj s cesnakom pre šmrnc - pikantnosť plnky, olejom som papriky preliala, dostalo sa aj dnu. náplň pekne držala, chuť hotových paprík bola vynikajúca, pripomína chuť pečenej papriky marinovanej v octe a cesnaku.
izabella929
@pusta..tvoja paprika vyzerá skvele..-)) keď robím plnenú papriku, tak neodrežem časť semeníkovú...ja vtlačím prstom dnu s trede papriky do semeníka a všetko cez otvor vyberiem aj vypláchnem a nechám obrubu, aby mi plnka nyvyliezla von...a tá plnka v nej je veľmi zaujímavá a verím tomu, že aj výborná.-)))
pusta
@izabella929 , bežne tiež zatlačím jadrovník dnu do papriky, ale tieto takmer nemali stopku, pri vyberaní sa mi jedna roztrhla. odrezávam jadrovník väčšinou vtedy, ak plnenú papriku po naplnení na stojato postavím pri varení, jadrovníkom aj so stopkou prikryjem - ale to sú iné recepty. z týchto mi plnka vôbec nevytiekla, a zvyšok papriky som pokrájala do plnky. dakujem ti.
marikafil
Ukladám, vyskúšam, vyzerá to náramne dobre. My sme len toho roku "objavili" chuť pečenej papriky a tak nám zachutila, že sa jej nevieme dojesť. Len čo budeme robiť v zime???
pusta
@marikafil , dakujem za uznanie. aj v zime máš možnosť kúipiť čerstvé papriky, ja kupujem napr. v Bille, ale majú aj v iných hypermarkertoch a obchodoch so zeleninou.
nonna
ano, vlastnú, na tej to je - SvetlanaNonnaToman. Boli "lajky" aj ohlasy až z USA.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia