Pečené zemiaky s bryndzou a slaninou

taxitaxi - fotkataxitaxi, 21. júna 2011
Pečené zemiaky s bryndzou a slaninou
Foto: taxitaxi

Rýchla a chutná večera.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

1 kg
30 dkg
1 ks
1 ks
 podľa chuti
1 dcl
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky umyjeme a pokrájame na kolieska.Na plech dáme papier na pečenie a vysypeme tam zemiaky.Pridáme vegetu a olivový olej .Dáme piecť do rúry.

  2. 2

    Zatiaľ si vymiešame bryndzu s kyslou smotanou a odložíme do chladničky.Slaninu nakrájame na pásiky a dáme vypiecť na panvicu z oboch strán do chrumkava. Na upečené zemiaky dáme nasekanú petržlenovú vňať,prelejeme bryndzovým dresingom a doložíme slaninu.

Diskusia k receptu

marcy
pokročilá doba a ja slintám...ďakujem za inšpiráciu :)
jerica
mňam, mám svoje zemiaky ostatné suroviny tiež , ponuka výborná:-))
mariaklara
Nové zemiaky sa dajú aj samotné, bez tej slaninky, neviem sa ich dojesť. Tí, čo môžu slaninku si určite pochutia. Ukladám.
marienka44
@Taxitaxi ,ja mam nove a male zemiaky, ktore sa mi nechcu supat a cistit. Tak ich len umyjem a prekrojim. Dalej podla Teba. :-)
2010
Pecene nove zemiaky z trhu len 2.50, prava ovcia bryndza ( draha ) s kyslou smotanou z trhu, ziaden olivovy olej - maslo a pazitka = SPICA







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia