Plnené bravčové kolienko fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 11. decembra 2011

...takže teraz trošku kalorickejšie, ale výborné...

6-7
porcií
50 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
10 plátkov
4 ks
2 hlavičky
plnka:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    ...začal som prípravou plnky, na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou. Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som...

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty. Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením. Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku...

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C, takto rolády vyzerali po upečení...

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry...

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky...

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pečené zemiaky, plnené bravčové koleno, cesnaková omáčka, chuť a vôňa čerstvého tymiánu... dobrú chuť :-)

    Plnené bravčové kolienko (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
výborná pochúťka,,, pekne si si navaril... aj ja si prosím :-))
ivanca333
:-), som tu nová, teda ani nie tak nová len som ešte nepriložila ruku k dielu a nepridala žiadny recept. Ale varecha.sk mám otvorenú denne niekoľko krát, už asi cca 1,5 roka. Vaše recepty sú super, už som niekoľko vyskúšala a vždy mali v rodine úspech. Ďaľší super recept pre mojich chlapov, určite skoro vyskúšam.
concord
Tak to musím vyskúšať. Kolená(aj ženské) mám rád. S tou plnkou som to ešte nejedol. Je to jedlo na rodinné posedenie s dobrým nemenovaným juhočeským pivom na záver.
majo51
koleno by nebolo lepšie predvariť a potom postupovať podľa teba?
Tie zemiaky nemajú chybu ale tie by som si dal samostatne.
abdul
Nádhera.
Na Silvestra bude, ale len s chlebíkom.
enerrgizer
ďakujem... @ivanca333 som rád, že sa ti recepty páčia :-) @modrykamen pre mňa pivo... @majo51 z predvareného už roládu nespravíš a z jedného vykosteného kolena sú dve rolády, takže sú tenké a upečú sa v pohode... @abdul na studeno je tiež výborná...
evusik
vyzerá to veľmi dobre, všetko aj zemiaky, aj dresing, aj koleno :-)
tinca
@enerrgizer ty teda vieš udrieť na správnu strunu, slinky tečú, krása, bude ale až po sviatkoch
cica2
wau, nielen pre mojich chlapov ale aj pre mňa...kk:-)....krásne nafotený a spracovaný recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia