Foto: enerrgizer
...takže teraz trošku kalorickejšie, ale výborné...
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
...začal som prípravou plnky, na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou. Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som...
-
2
...vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty. Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením. Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku...
-
3
...zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C, takto rolády vyzerali po upečení...
-
4
...zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry...
-
5
...z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky...
-
6
...pečené zemiaky, plnené bravčové koleno, cesnaková omáčka, chuť a vôňa čerstvého tymiánu... dobrú chuť :-)
Tie zemiaky nemajú chybu ale tie by som si dal samostatne.
Na Silvestra bude, ale len s chlebíkom.