Bábovka s arašidovým maslom

sissi29 - fotkasissi29, 25. januára 2011
Bábovka s arašidovým maslom
Foto: sissi29

Pre milovníkov arašidového masla

12
porcií
15 minút
príprava
75-85 minút
na 160 °C

Suroviny

1 šálku
1 1/3 šálky
1 šálku
1/2 šálky
1 ks
5 ks
3 šálky
1 ks
1/4 KL
1 šálku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Trúbu na pečenie si predhrejeme na 160 stupňov.

  2. 2

    Maslo, cukry a arašidové maslo (ja používam to z tesca) vymiešame do hladka ručným mixérom.

  3. 3

    Pridáme vajcia jedno po druhom a mlieko. Znovu vymiešame ručným mixérom.

  4. 4

    V druhej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridáme hmotu ktorú sme si pripravili v druhej miske. Zamiešame a vylejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom.

  5. 5

    Prikryjeme alobalom, aby nám zbytočne vrch bábovky nestmavol pri pečení. Pečieme 75 až 85 minút podľa potreby.

  6. 6

    Po upečení necháme bábovku vychladnúť a potom vyklopíme na tanier. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Sissy29, arašidy , aj pridané mám rada, škoda len, že som arašid. maslo vyhodila, ale to bolo asi slané. je aj sladké?
No, kde vzít to arašídové máslo, že jo, asi v kauflandu? Nedá se to udělat i doma?
@Sissi29 : doma mi lezi pomerne dlho arasidove maslo, nechuti nam ako take, tak ho skusim pouzit na tento genialny recept!!!!! ja mam problem potraviny vyhodit, pokial nie su skazene a davam pozor, aby sa nekazili :-)...