Bábovka s arašidovým maslom

sissi29 - fotkasissi29, 25. januára 2011
Bábovka s arašidovým maslom
Foto: sissi29

Pre milovníkov arašidového masla

12
porcií
15 minút
príprava
75-85 minút
na 160 °C

Suroviny

1 šálku
1 1/3 šálky
1 šálku
1/2 šálky
1 ks
5 ks
3 šálky
1 ks
1/4 KL
1 šálku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Trúbu na pečenie si predhrejeme na 160 stupňov.

  2. 2

    Maslo, cukry a arašidové maslo (ja používam to z tesca) vymiešame do hladka ručným mixérom.

  3. 3

    Pridáme vajcia jedno po druhom a mlieko. Znovu vymiešame ručným mixérom.

  4. 4

    V druhej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridáme hmotu ktorú sme si pripravili v druhej miske. Zamiešame a vylejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom.

  5. 5

    Prikryjeme alobalom, aby nám zbytočne vrch bábovky nestmavol pri pečení. Pečieme 75 až 85 minút podľa potreby.

  6. 6

    Po upečení necháme bábovku vychladnúť a potom vyklopíme na tanier. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@Sissi29 : doma mi lezi pomerne dlho arasidove maslo, nechuti nam ako take, tak ho skusim pouzit na tento genialny recept!!!!! ja mam problem potraviny vyhodit, pokial nie su skazene a davam pozor, aby sa nekazili :-)...
tiez som raz jedno mala v chladnicke mozno aj dva roky, ale potom som videla kanadosov ako to jedia. Toast potrety arasidovym maslom a na vrch dzem. Volaju to PJ sendvic
na tú slanú chuť arašidového masla si treba zvyknúť. Ja ho jem takmer každý druhý deň, na plátok celozrnného chleba natriem tenšiu vrstvu arašidového masla, na to džem, alebo nakrájané banány. Je to mňamka :-)
@remcula egreska tu dala recept na domáce arašidové maslo a ja som ho videla v predajni Koruna na SK, ale neviem, či je aj v ČR...mne arašidové maslo nechutí, ale jedla som ho len natreté na hrianke, v dezerte, koláči ešte nie, musím vyskúšať, možno mi bude šmakovať :)

Pridaj komentár k receptu: