Tradičné vianočné medovníky

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
220 g
300 g
5 ks
2 KL
1 balíček
Poleva:
140 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv spolu dobre premiešame sypké ingrediencie. Až potom pridáme zvyšné časti, vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme 24 hodín stáť pri izbovej teplote. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 – 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary medovníkov za pomoci formičiek a porozkladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

  2. 2

    Povrch medovníčkov môžeme pre farbu potrieť rozmiešaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 240 stupňov Celzia asi 6 – 7 minút, až kým sa cesto úplne nenadvihne a medovníky nemajú zlatistohnedú farbu. Medovníky necháme vychladnúť a až studené ich dozdobíme polevou, ktorú si pripravíme rozšľahaním uvedených ingrediencií.

  3. 3

    Na dozdobenie môžeme použiť aj farebné cukrovinky alebo ešte pred pečením uvarené a ošúpané mandle či kúsky vlašských orechov.

Diskusia k receptu

Vymazať
janocka84
Ste si istá, že tam ide len 300g múky? Zdá sa mi dosť riedke to cesto len s týmto množstvom...
Vymazať
janocka84
Tak teda vyskúšané, pridala som sice múku, skoro na dvojnásobok, ale medovníčky sú na svete a sú mňam :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia