príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv spolu dobre premiešame sypké ingrediencie. Až potom pridáme zvyšné časti, vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme 24 hodín stáť pri izbovej teplote. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 – 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary medovníkov za pomoci formičiek a porozkladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
- 2
Povrch medovníčkov môžeme pre farbu potrieť rozmiešaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 240 stupňov Celzia asi 6 – 7 minút, až kým sa cesto úplne nenadvihne a medovníky nemajú zlatistohnedú farbu. Medovníky necháme vychladnúť a až studené ich dozdobíme polevou, ktorú si pripravíme rozšľahaním uvedených ingrediencií.
- 3
Na dozdobenie môžeme použiť aj farebné cukrovinky alebo ešte pred pečením uvarené a ošúpané mandle či kúsky vlašských orechov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu