Dobré rezy s tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: ancicka
Tieto rezy sú z babičkiného receptára. V poslednej dobe ma lákajú staré recepty so starých babičkovskych kuchárskych knižiek. Tento si pamätám ešte z detstva. Zobraziť celý popisTieto rezy sú z babičkiného receptára. V poslednej dobe ma lákajú staré recepty so starých babičkovskych kuchárskych knižiek. Tento si pamätám ešte z detstva. Je fajný chutný. Určite nie je posledný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1/2 ks |
|
80 g |
|
200 g (alebo rastlinný tuk) |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
200 g (pretlačené uvarené) |
|
Bielkový sneh: | |
4 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Uvedené suroviny na cesto zhnetieme. (Väčšinou sa v starých receptoch uvádza hrubá alebo hladká múka. V tomto bola uvedená hrubá, asi vtedy nebola polohrubá, tak ja som použila polohrubú.)
-
2
Cesto na jemne pomúčenej doske prehnetieme a vyvaľkáme vo veľkosti plechu.
-
3
Cesto je dosť mäkké, takže ho môžete rozštvrtiť a preložiť na vymastený plech. Rukou ho dotvarovať pekne až po okraj. Cesto vložiť do rúry na 5 min. zapiecť.
-
4
Za ten čas si pripravíme plnku. Do misky si pretlačíme zemiaky,
-
5
pridáme žĺtky s cukrami, tvaroh a všetko spolu vymiešame. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha.
-
6
Nedopečené cesto z rúry vyberieme,
-
7
natrieme tvarohovu plnku a na to bielkový sneh.
-
8
Navrch som posypala trocha mletých orechov, nemusia byť. Znova vložíme do rúry a dopečieme, asi na 15 min.
-
9
Pekne upečený do zlatista. Necháme vychladiť.
-
10
Dobrú chuť.
Recept máte rovnaký? Je fakt dobrý?
Suroviny sú rovnaké,ja dávam tvaroh hneď na surové cesto a po cca 15 min.vyberiem a dám vyšľahaný sneh,ktorý lyžicou ucapkam:-) ,aby nebol povrch hladký.Orechy nedávam.
Koláč je výborný, odporúčam @ancicka vie čo je dobré:-))