Losos so špenátom v lístkovom ceste
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Foto: Matt Rybanský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 210 °C
na 210 °C
Postup
-
1
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1,5 x 1,5 cm x dĺžka cesta). Cesto rozvaľkáme, navrstvíme ochutený sparený špenát, ktorý sme dochutili soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
- 2
Na špenát položíme pás lososa, zakryjeme zvyšným špenátom a pevne zvinieme. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 210 °C do zlatista.
- 3
Podávať môžeme aj s rôznymi omáčkami, napríklad s vínovou omáčkou, kde necháme zredukovať biele víno so šalotkou, dochutíme smotanou a zahustíme studeným maslom.
- 4
Náš tip: Toto jedlo sa dá podávať na teplo aj na studeno. Ideálne je, ak losos vnútri ostane krásne ružový.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu