Špenátová pizza s vajíčkom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. júla 2014

Inspirovala som sa tymto receptom http://smittenkitchen.com/blog/2013/11/spinach-and-egg-pizzettes/

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 PL
1/2 ČL
1 PL
350 - 400 ml
1 PL
Na vrch:
2 - 3 strúčiky
100 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som si mixerom vymiesila cesto, ktore som dala na teple miesto nakysnut. V povodnom recepte bol pouzity spenat aky je bezne znamy na Slovensku. Ja radsej pouzivam mangold. Rastie mi v zahradke cely rok. Postupne ako z neho odrezujem vyrastaju z neho nove vyhonky.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mangoldu som vyrezala prostrednu hrubu cast.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stonky mangoldu som pokrajala na tenke platky, ktore som potom oprazila na rozpustenom masle. Ked boli stonky mangoldu polomakke pridala som k nim roztlaceny cesnak. Chvilu som este vsetko spolu poprazila.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Listy mangoldu som pokrajala na tenke pasiky.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrajane listy som pridala do hrnca

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a za staleho miesania som listy poprazila spolu so stonkami. Mangold som odlozila zo sporaka, prikryla som ho a nechala som ho tak zaparit.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K sparenemu mangoldu som pridala smotanu.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou a korenim.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vykysnute cesto som dala na pracovnu dosku

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a rozdelila som ho na styri casti.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto som premiesila na styri priblizne rovnake bochniky a nechala som ho podkysnut este asi 5 minut.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podkysnute bochniky som rozvalkala a aj prstami roztiahla. Cesto som dala na plech na ktory som dala papier na pecenie.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na cesto som ulozila pripraveny spenat. Spenat som dala viacej po okrajoch. V prostriedku som si nechala miesto na vajicko. Na vrch spenatu som poukladala platky syra.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Moze sa pouzit rozny pikantny syr. Ja som mala doma gorgonzolu, parmesan a ovci syr romano.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Do stredu pizze som dala vajicko a pizzu som este posypala pininovymi orieskami. Je lepsie ked je vajicko mensie. Ak mate velke vajicka rozbite ich najprv do salky. Dajte na vrch pizze zltok a dolozte tolko bielka kolko je treba.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Pizze som piekla vo vyhriatej rure 250C 15 minut. Vajicka boli uplne zapecene. Myslim, ze by bolo lepsie dat vajicka neskorsie, mozno tak v polovicke pecenia aby boli tak na polomakko. No to ale zalezi na kazdom, ake to kto chce mat.

    Špenátová pizza s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

tatranka
Ohromný recept.Ako od pekára.No ale veď ty si takýmito krásnymi receptami známa. Každý recept je dokonalý.
danielas
súhlasím vo všetkom, čo napísala @tatranka. A tiež vyskúšam. Veľmi rada. Danielka pozdravuje Danielku :D
radost
práve dnes muž vraví-že treba opäť dačo z mangoldu uvariť..prišiel mi tvoj recept vhod..urobím..len sa mi zdá na pol kila múky veľa vody-tak dávam na liate cesto..a ty vaľkáš..teda neviem..nevadí..hlavne náplň dám podľa teba..vdaka..
želám šťastné dni..@palokuchki
jerica
jej, to je potešenie, ďaľší perfektne prezentovaný recept od teba DANIELKA :-) Nevedela som čo s mangoldom , tak som ho spravila len na masle s cesnakom a bagetkou, určite si spravím podľa inšpirácie tvojho receptu :-) pozdravujeéém :-)
babav
Danielka ,chvalim ,chvalim...dalsi vyborny recept .Velmi sa mi pozdava obsahom surovin ,vzhladom a nepochybne aj chutou.5*KK.
bozulka
Pekný receptík,niet záhrady,niet mangoldu...Ja som stonky pripravovala ako špargľu a bolo to tiež výborné.
alena45
vidis, keď som mala mangold, nevedela som co s nim a tak som ho uz dva roky nesiala. Ale pizzu by som nemala... Krasne to vyzerá a tie Tvoje syry - to je basen.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia