Višňová polievka

helica - fotkahelica, 18. júna 2013
Višňová polievka
Foto: helica

Pridávam dlhodobo plánovaný recept na Višňovú polievku . Konečne sa mi ju podarilo zrealizovať. Je pomerne osviežujúca a dá sa pripraviť i z iného Zobraziť celý popisPridávam dlhodobo plánovaný recept na Višňovú polievku . Konečne sa mi ju podarilo zrealizovať. Je pomerne osviežujúca a dá sa pripraviť i z iného sezónneho ovocia. Moje poďakovanie patrí Varecháčkam @alena45, @ubka a@bianka, ktoré mi pomohli s receptom a inšpiráciou.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 2 šálky
2 PL
1+1 PL
2-3 PL
1 moka lyžička
5-6 ks
kúsok
200 ml




Postup

  1. 1

    Suroviny: viď obrázok.

    Višňová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Višne som odkôstkovala na tomto vynáleze.

    Višňová polievka - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci som si pripravila svetlú zásmažku na polovici oleja a masla. Zaliala som horúcou vodou, pridala višne, škoricu, hrebíčky, soľ a cukor.Polievku som priviedla do varu a za občasného miešania som povarila na miernom ohni asi 5 minút.

    Višňová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec s polievkou som odstavila z ohňa a pridala som 200 ml šľahačkovej smotany. Dobre som všetko ešte raz premiešala, a dochutila podľa svojej chuti.

    Višňová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Najlepšie chutí vychladená, nie však ľadová! No a takto vyzeral môj výsledný produkt.

  6. 6

    P.S. Celá príprava polievky mi trvala cca 20 minút, fotenie a vkladanie do receptov 2 hodiny. Na prvý krát celkom slušné, však?

Diskusia k receptu

izabella929
tvoja polievočka má prekrásnu farbu...) dala by som na vrch určite šľahačku.-))
anina6
hneď by som si takúto polievku dala, paráda, osviežujúca na takéto horúčavy.
mariamka
gratulujem k polievocke aj k debutovemu fotopostupu :) ved to nie je take zlozite vsak :), tu farbu mam rada, to uz tu vrabce cvirikaju :), tieto ovocne polievocky poznam z detstva este starka nam ich varievala, su naozaj osviezujuce ked su take vlazne a obrus, dekoracie sa neda nevsimnut, pekne zatisie :)
helica
ďakujem dievčence za povzbudivé slová a s tou šľahačkou to je fakt dobrý nápad. Dám druhý krát, inak skúsim len zátrepku miesto zásmažky
ariela6
krasny obrazok ten obrusok a jahodky tak ti si sa už naučila pridavat recepty helica gratulujem ja to ešte stale neviem
adrianka007
ja robievam podobnu, ale bez zasmazky, pouzijem viac visni, cast pomixujem a potom pridam slahacku...
astheart
Ten vynález na odpeckování používám taky. Je super. Chci jen dodat, že o hodně levnějsí je v Polsku (ten na obrázku vypadá, jako ten z Polska). V Česku se dá koupit taky, pricip stejný, ale jiný výrobce, jenže o moc dráž. Navíc, v Polsku (konkrétně v Krakově) jsem v obchodě viděla i podobný větší na švestky. Určite si ho při příští návštěvě koupím.
ubka
@astheart ,teraz je v akcii v LIDL a za dobrú cenu...mám aj ten na slivky, je to super pomôcka,,,
@helica super fotky a určite voňavá chutná letná polievka :-)
helica
Dievčatá, odpovedám až dnes, lebo sme ušli z tejto panelákovej sauny na chatu, kde to bolo predsa len znesiteľnejšie. Ďakujem za komentáre a povzbudivé slová. Ten odpeckovač mám akurát z Lídla, no sem-tam necháva kôstky.
garanco
@helica , pripomenula si mi dávne časy. Kedysi sme s mamou varievali podobnú z egrešov, alebo z ríbezlí. Višne nám práve dozrievajú, tak vyskúšam podľa Teba! (Podobný odkôstkovač mám už dávnejšie z Teskomy a bol "dosť" drahý, a tiež občas zabudne niektorú čerešničku odkôstkovať)
(tiež až dnes prezerám recepty až od stredy, my sme tiež ušli z mesta, a môžem povedať, že mi ani pc nechýbal...)
eviana
Prekrásna polievočka, nádhernej sviežej farbičky... isto chutila úžasne... veru dala by som si za tanier :)
sracz
... tento Tvoj osviežujúci rcp, s vynikajúcou chuťou, milá @helica už mám dávno v mojej KK! Pridal som si ho aj ako krásnu spomienku na moje kadetské roky v bratislavských " ženijných Kutuzovkách" kde ovocné polievky, patrili do oblasti všeobecnej starostlivosti o "adeptov sapérského rangu a fachu"! Mimochodom chutili nám všetkým a nikdy sme nereptali na ich kvalitu! Dnes sa však "ozývam" vzhľadom na Tvoju otázku @kimlo o "pachuti" Vašeho guľášu z diviaka! Som pripravený Ti poradiť, napíš mi však, ako si Ty, alebo Tvoj majster z garážovej kuchyne "diviačinu" predpripravili, či išlo o kanca, alebo prasnicu a hlavne by som potreboval vedieť vek zvieraťa (teda aspoň približný)! Maj sa fajn a dovoľujem si pozdraviť aj Tvojeho "kúzelníka s vareškou"!
helica
Ahoj @sracz. Som milo prekvapená, že až spoza oceanu sa mi snaží niekto pomôcť.. Mäso som predpripravovala ja naledovne: Pokrájané mäso z diviaka aj hovädzinu som dala do vajdlínka, okorenila, veľmi mierne posolila, pridala zmes korenia Kotany "divina", pridala som pár zrniek nového korenia, celé borievky, ml. červ. papriku maďarskú, zaliala trochou oleja, dobre premiešala a nechala pácovať do druhého dňa. Ostatné sa už robilo v garáži, pritom som nebola, ale manželovi verím, lebo skutočne na guláše je numero 1! On tvrdí, že to bol určite nejaký "NUTRÁK", už sa musím aj smiať, pri tom výraze. Inak bolo mäso mäkučké, aj šťavnaté, až na tú arómu! Či sa jednalo o samca, alebo samicu, nemám potuchy, a tobôž už nie o veku toho úbohého zvera. Ale, keď hovoril dotyčný o mäse, tak sa vyjadroval, že ide o diviaka, tak len predpokladám, že to bol ON! Takže , to je asi všetko, čo môžem poskytnúť, ešte raz ďakujem za záujem. S pozdravom helica
radost
@helica
že by bol už diviak-chlapec-v ruji...?vraj to cítiť potom v mäse...
helica
@radost , a vieš, že som si to aj myslela? Tiež mohol ešte chvíľu počkať, záletník jeden!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia