Terina z kuracích pečienok

elexity - bez fotkyelexity, 13. decembra 2012

Suroviny

(stredne veľká)
3 strúčiky
1 kg
1 lyžička
podľa chuti
200 ml
1




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pečienky umyjeme, očistíme a osušíme. Spolu s cibuľou ich dusíme asi 10 minút, kým pečienky nie sú hotové a voda odparená.

  2. 2

    Ochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Pred koncom pridáme lístky tymianu a 100 ml smotany.

  3. 3

    Na záver ochutíme soľou a čerstvo pomletým korením. Potom spoločne so zmäknutým maslom a zvyšnou smotanou rozmixujeme. Pripravenú zmes vložíme do formy vystlanej fóliou a odložíme na noc do chladničky. 
Stuhnutú a vychladenú terinu servírujeme s brusnicami a bagetou pokrájanou na plátky.

Diskusia k receptu

karolka
Zaujímavý recept, maslo predpokladám 250 g, vyskúšam a dám vedieť...
ebaka
slinky sa zbiehajú,urobím zajtra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia