Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou
Foto: dvorka
Včera mi ocko vravel že by si tak dal červenú kapustu a tak ja dnes som ju ako prvú kúpila a potom ešte bravčové Zobraziť celý popisVčera mi ocko vravel že by si tak dal červenú kapustu a tak ja dnes som ju ako prvú kúpila a potom ešte bravčové a knedľu som spravila z toho, čo som našla v kuchyni. Recept sa zdá byť zložitý nakoľko uvádzam veľa surovín, no jedlo bolo do hodiny hotové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som si umyla, osušila, (vrch som nakrájala na ježka, no nabudúce to robiť nebudem lebo sa potom zle krája). Na masti som opiekla po všetkých stranách, zaliala vodou, osolila a okorenila zmesou korenín na pečené mäso a pod tlakovou pokličkou dusila 30 minút. Potom som mäso otočila, a dusila 20 minút.
-
2
Kým sa mi dusilo mäso nakrájala som si kapustu, vo veľkej panvici na oleji som upražila 2 lyžice cukru spolu s cibuľou nakrájanou a potom som pridala kapustu. Zavrela panvicu a kapusta pustila šťavu a mierne sa začala opiekať. Pridala som vodu a dusila domäkka. Osolila som, docukrila, ja som pridala aj ocot. Premiešala a ešte dusila 5 minút. Kapusta sa dokončila vtedy keď aj mäso a knedle.
-
3
Na knedle som dala variť vodu do veľkého hrnca. Z mlieka, žĺtkov, múky soli petržlenovej vňate a muškátového orieška som urobila riedke cesto, nakrájala som si (ja chlieb starší, lebo žemle ani rožky sme doma nemali) na kocky a primiešala som k cestíčku. Bielka som vymiešala do peny a vmiešala do chlebového cesta. Pripravila som si potravinovú fóliu, z cesta som urobila 3 kôpky a každú som zabalila do fólie, na koncoch zaviazala uzlíky.
-
4
Vo vriacej vode na minimálnej teplote som pod pokličkou varila 10 minút, potom som knedle obrátila a dovarila ďalších 10 minút. Vybrala som, odstrihla uzlíky, odbalila a nakrájala mokrým a ostrým nožom.
-
5
Dodusilo sa mi mäso, to som vybrala a nakrájala. Tu vidno ako sa mi rozpadávajú vrchné kúsky. Do šťavy som priliala deci vody so solamilom a ešte 5 minút nechala prevrieť.
Diskusia k receptu