Moje Chicken Cordon Bleu fotorecept

babav - fotkababav, 9. augusta 2010
Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept)
Foto: babav

Variacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v Zobraziť celý popisVariacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v mojej kuchyni som" master chef "ja ,tak ho robim svojim sposobom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1/2 kg
1 bal
25 dkg
25 dkg
25 dkg
1/2 l
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyte,osusene , nakrajane kuracie prsia obalime v muke ,do ktorej je primiesana sol a cierne korenie .

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici rozpustime maslo a obalene maso prudko osmazime , najskor na jednejstrane;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Otocime a oprazime druhu stranu;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maso vyberieme a nechame vychladit;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo vypeku usmazime posekanu cibulu a 3-4 struciky cesnaku;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame nasekane hriby ,osolime ,okorenime ciernym korenim , pridame 1-2 bobkove listy a dusime na miernom ohni;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Udusene hriby ;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z muky ,ktora nam zvysila po obalovani masa a kyslej smotany si pripravime zatrepku; zalejeme nou hriby a nechame prejst varom;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotova hribova omacka,z ktorej sme vybrali bobkovy list ;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Listkove cesto rozgulame na tenko , rozkrojime na stvoro.Na kazdy stvorec ulozime postupne platky sunky,syra, pancetty a nakoniec kuracieho masa ,ktore potrieme horcicou ;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zavinieme a okraje potrieme studenou vodou ,aby sa zlepili;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ulozime na plech vystlany alobalom;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vrch zavinacikov ozdobime kuskom cesta ;potrieme zltkom vyslahanym s lyzicou studenej vody a piecieme v predhriatej rure na 220 stupnov C,30 minut;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Upecene ulozime na tacku;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Servujeme s pripravenou hribovou omackou;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Jedna porcia;

    Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

tinca
@babav šikovný recept a nezvyčajný, už stačí len ho vyskúšať. Ukážkovo sa ti upiekli :-)
lucylee
vynikajúci recept, ideálny ako slávnostný obed pre návštevu
judit82
Tento recept ma veľmi zaujal, tá pancetta sa dá niečím nahradiť?
alexdidi
P.S....ešte aj hubovú omáčku robíš tak, ako ja, teda z kyslej smotany, nie zo sladkej....mne viac chutí....ja ešte pridávam žĺtok, zdá sa mi ešte lahodnejšia a podľa mojej mamičky, vraj sa potom nezrazí...a mne sa ozaj ešte nikdy takáto smotanová omáčka nezrazila...
zdezda
Tak to je bombové jedlo, musím vyskúšať, čochvíľa robím rodinnú oslavu, tak ich prekvapím touto Tvojou pochúťkou :-))), vďaka.
honestka
@judit82 : panceta je vlastne zakrutena napacovana slanina (pouzivaju bocik) a mozes ju nahradit neudenou slaninou pohodlne.
@babav : Velmi pekna uprava oblubeneho jedla, ktore robime sviatocne ako original "beef wellington". urcite vyskusam aj tvoj. Skvele!
babav
Tesim sa,ze vas moj recept zaujal a dakujem vsetkym za pekne
pripomienky;-)).
Je to oblubene jedlo mojho syna ,robim ho uz dlhe roky a postupom casu som si ho vylepsila a prisposobila ;originalne v nom bola iba sunka , syr a cele polky kuracich prs,ktore sa mi zdali byt po upeceni suche ,tak som ich rozkrajala a su tak chutnejsie ,stavnatejsie.
Pancettu mozno nahradit dobrou ,prerastenou slaninkou,podla moznosti neudenou ,ako uz pripomenula @honestka.
@alexdidi , nasa kysla smotana je dost husta ,nepotrebuje zltok,ale je to dobre vediet.Dufam,ze v nedelu bude vsetkym u vas chutit;-).
babidka
velmi pekne a originalne . rychlo s ma presvedcila , ze to je presne to co este nemam v KK:-)))))
hamana
Výborný recept ,ktorý sa hodi na slavnostné menu , ja len zmením omačku lebo môj vnuk huby nezje. Asi urobím syrovú bude sa hodiť.?
radovana
my so synom nejeme mäso, okrem rýb, tak recept vyskúšam s lososom
klaura
výborné jedlo vhodné aj na slávnostné príležitosti ... myslím ... vyskúšam ...
jerica
Gratulujem ! :-)) k výhre, stálo to za to , recept vyskúšam , páči sa mi.
forneta
videla som niekolko z vasich receptov a musim povedat ze vazne.... (poviem po nasom - teanegerskom) wow... ste to prave vy kto ma priviedol k vareniu... teza zase priviedol... =))
babav
@fornetka , dakujem za kompliment,ale na Vareche je vybornych receptov a kuchticiek velmi vela,len treba pravidelne sledovat
pridane recepty!Najdolezitejsie je ,aby si mala trpezlivost , vytrvalost
a samozrejme pozitok z hotoveho jedla ;-)
lucylee
@babav comu sa podoba swiss cheese? Neviem, ci to u nas maju, tak aby som sa aspon priblizila.
babina49
@babav ,tak tento tvoj receptík sa mi páči oveľa viac ako ten moj. hríbiky mám veľmi rada,takže ukladám a vyskúšam.