Dunajské vlny

58vlasta - bez fotky58vlasta, 9. februára 2010

Tento recept mám od jednej pani a zákusky sú chutné.

20 minút
príprava
40 -45 minút
na 180 °C

Suroviny

2  hrnček /2,5 dl
1 ks
1 vrecko
3/4 hrnček
1 hrnček
1 vrecko
1 vrecko
8 PL
2 PL
Plnka:
250 g
5 PL
1
1 vrecko
Poleva:
100 g
75 g




Postup

  1. 1

    V mise vymiešame: múku s práškom do peč., vajce, práškový cukor, mlieko, zlatý klas, vanilínový cukor a olej. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a vymiešame, vylejeme na svetlé cesto. Navrch poukladáme odkvapkané marhule, reznou stranou hore. Upečieme vo vyhriatej rúre.

  2. 2

    Plnka: zlatý klas uvaríme v šťave z kompótu /dolejeme vodou, aby sme mali 1 hrnček šťavy/ a necháme vychladnúť. Vymiešame si maslo s cukrom a postupne zamiešavame vychladnutý krém zo zlatého klasu. Dobre vymiešame.

  3. 3

    Plnku natrieme na vychladnutý múčnik polejeme roztopenou čokoládou s maslom. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

vargav
Prosím Vás kde sa daju kúpiť sardely mne sa to ešte nepodarilo.Alebo sa to volá niejak inak.Ďakujem Varga.
jarco
no, do tohto receptu sardely asi netreba :-)

sardely sa volajú sardelové rezy alebo sardelové očká a majú to skoro všade, zvyčajne pri rybacích konzervách
brigita
58vlasta skúšala ste namiesto marhúl dať broskyne ? Nám chutí aj v tejto obmene , keď mi došli marhule tak som improvizovala a malo to úspech, je to výborný koláč a robím ho roky.
58vlasta
Broskyne som neskúšala, ale raz som robila s ananásom, tiež bol dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia