Tento recept mám od jednej pani a zákusky sú chutné.
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnček /2,5 dl |
|
1 ks |
|
1 vrecko |
|
3/4 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 vrecko |
|
1 vrecko |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
5 PL |
|
1 |
|
1 vrecko |
|
Poleva: | |
100 g |
|
75 g |
|
Postup
-
1
V mise vymiešame: múku s práškom do peč., vajce, práškový cukor, mlieko, zlatý klas, vanilínový cukor a olej. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a vymiešame, vylejeme na svetlé cesto. Navrch poukladáme odkvapkané marhule, reznou stranou hore. Upečieme vo vyhriatej rúre.
- 2
Plnka: zlatý klas uvaríme v šťave z kompótu /dolejeme vodou, aby sme mali 1 hrnček šťavy/ a necháme vychladnúť. Vymiešame si maslo s cukrom a postupne zamiešavame vychladnutý krém zo zlatého klasu. Dobre vymiešame.
- 3
Plnku natrieme na vychladnutý múčnik polejeme roztopenou čokoládou s maslom. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sardely sa volajú sardelové rezy alebo sardelové očká a majú to skoro všade, zvyčajne pri rybacích konzervách