
Moja ryža - tiež rýchlovka
K MÝM OBLÍBENÝM PATŘÍ PROTO, ŽE JE RYCHLÁ A VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SE NEPŘIPÁLÝ!!! A VAŘÍM JÍ TAK...

Čokoládový cheesecake
Ďalšia moja verzia na cheesecake, tentoraz pre čokoholikov. Je v ňom čokoláda v niekoľkých podobách...
Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...

Jemné šľahačkové záviny
Kysnuté záviny starých mám, ktoré môžu byť aj na vašom stole. Nenáročná príprava prekvapí aj...

Roľnícke gúľance
Toto jedlo robila starká na jeseň keď sa zberala úroda z role. A síce kukurica a...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Arabská cesnaková majonéza zo Sýrie - pasta z cesnaku a oleja s citrónovou šťavou
Vybrala som další recept od mamičky môjho arabského priateľa. Táto cesnaková majonéza vlastne nie je majonézou...

Moja tuniaková nátierka
V Carrefoure mali akciu na môjho obľúbeného tuniaka. Mama mi priniesla 10 kusov. :-))) Chlieb sa...

Zemiakové rožky
Recept na tieto rozky som nasla na internete pod nazvom Potatoe Croissant - zemiakove croissanty. U...
Fašírky z diviaka so zemiakovým pyré
Viete ako spracovať diviačie mäso? Nemusí to byť vôbec zložité. V tomto videu si môžete pozrieť...

Panna cotta s broskyňami
Šlahačku s kyslou smotanou, cukrami a želatinou zahrejeme ( nema vriet) a vymiešame do hladka. Broskyne nakrajame...

Polievka z čerstvej kapusty
Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili...

Parížsky ??? šalát
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na...

Hruškový kysnutý koláč
Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme...

Želatínový koláč marhuľový
surovina 1-5 zmiešame v mixéri. Pridáme 1/2 balenia prášku do pečiva a zľahka ho primiešame ku...

Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...

Knedľové cestíčka s párkami
U nás doma sa tento recept robí najčastejšie vtedy, ak z obeda ostanú knedle. No...

„Strešenina“ z kyslej kapusty
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

Dančí roládka
Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že...

Perkelt z bravčových paprčiek
Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá...

Zasnežené medovníčky
Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Tarta de queso - syrová torta
Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...

Tahini dressing (vegan)
Tento dressing veľmi dobre doplní napríklad pečenú zeleninu alebo ktorýkoľvek šalát. Zdroj: Velká kniha o grilování...

Tekvicové halušky s tvarohom
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do...

Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....

Talianska paradajková polievka
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej...

Bratislavské pajgle
Chutné makové alebo orechové záviny, ktoré ak sa nezjedia hneď, vydržia zabalené ...