Foto: majka5551
Tento recept pochádza priamo z Malacek. :-D
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
6 ks uvarené |
|
400 g, slovenská |
|
1 veľká |
|
800 ml |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
, korenie |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v šupke (aj deň dopredu), vajcia uvaríme na tvrdo.
- 2
Zatiaľ si nakrájame točenú, cibuľu, nastrúhame syr.
- 3
Vajcia si rozkvrdláme pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme trocha smotany na varenie a poriadne rozmiešame.
- 4
Zemiaky si prejdeme cez mriežku na zemiaky pridáme trocha oleja a osolíme.
- 5
Zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. (necháme si trocha syru na posypanie na vrch zemiakov)
- 6
Nachystáme si pekáč trocha pomastíme a vysypeme polku zemiakov, zalejeme polkou zmesi a opakujeme.
- 7
Dáme piecť do vyhriatej trúby na 30 min vyberieme posypeme syrom a dáme zapiecť ešte bez pokrývky na 15 min.
- 2
Diskusia k receptu