Francúzske zemiaky fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 3. marca 2012
Francúzske zemiaky (fotorecept)
Foto: majka5551

Tento recept pochádza priamo z Malacek. :-D

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
6 ks uvarené
400 g, slovenská
1 veľká
800 ml
trocha
podľa chuti
, korenie
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v šupke (aj deň dopredu), vajcia uvaríme na tvrdo.

  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame točenú, cibuľu, nastrúhame syr.

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia si rozkvrdláme pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme trocha smotany na varenie a poriadne rozmiešame.

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky si prejdeme cez mriežku na zemiaky pridáme trocha oleja a osolíme.

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. (necháme si trocha syru na posypanie na vrch zemiakov)

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nachystáme si pekáč trocha pomastíme a vysypeme polku zemiakov, zalejeme polkou zmesi a opakujeme.

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť do vyhriatej trúby na 30 min vyberieme posypeme syrom a dáme zapiecť ešte bez pokrývky na 15 min.

    Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdenkas
Veľmi pekné a určite fajné sa Ti podarili.Palec hore.
stava
och...ja tiez mam rada zemiaky v rure...ale mne najviac chutia tie pripecene na spodku celej tej nadhery :-)
hviezdickaz
Vajcia si rozkvrdláme ? To je co za vyraz? V preklade - rozmiesame ? Taky som v zivote nepocula :DDD , si ma normalne pobavila :)
paveva
Sú pekné, aj ja som takto robila, ale v poslednej dobe ich robím zo surových zemiakov, ktoré nakrájam na tenké kolieska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia