Jablkový zákusokfotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 7. októbra 2012
Jablkový zákusok(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Lacný rýchly a robiievali ho ešte babky našich prababiek:))

16 a viac
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
20 dkg
2 kusy
polovica sačka
Naplň:
1,5kg jablk
2 sačky
podľa sladkosti jablk
1 sačok
Omáčka:
 (cukor,škoricový cukor,vanilkový cukor...proste to čo sa zvyšilo)
1 lyžica (zlatý klas)




Postup

  1. 1

    Jablká potrieme pridáme k nim škoricový cukor,vanilkový cukor a normálny cukor.premiešame až pred vrstvením na koláč.

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tablu si nasypeme múku tu posypeme práškovým cukrom do prostriedku spravíme dierku do ktorej rozbijeme vajcia .Narežeme palmarín.

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto.Ktoré potom rozrežeme na dve polovice:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme a pomocou rozvaľky nanesieme na plech

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto navrstvýme potreté jablčka ktoré sme už premiešali s cukrom:))).......ale nedávame ich tam so šťavou šťavu trocha vytlačíme ale nie úplne:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A na jablčka položíme druhé cesto:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred vložením do horúcej rúri popícháme vidličkou horné cesto:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť:)....180C° 30-40 min:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ čo sa zakusok pečie pripravíme si puding:) So šťavy ktorá sa nám zvýšila z jablčok:)))........pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A koláčik je na svete:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Môj úplne prvý:)

    Jablkový zákusok(fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

bozulka
Pekný a určite chutný koláč,tá omáčka je zaujímavá.
marka
včera som ho piekla. my tento koláč voláme mrežkový, je naozaj rychlý, dobrý a výdatný, jablká sa možu i podusiť a tým koláč dostane inú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia