Foto: sonkap
Na prípravu je super, čo dnes pri "ubehanej" dobe pomôže každej gazdinej. A hlavne sa mi to konečne podarilo skôr odfotiť, ako mi Zobraziť celý popisNa prípravu je super, čo dnes pri "ubehanej" dobe pomôže každej gazdinej. A hlavne sa mi to konečne podarilo skôr odfotiť, ako mi ich zjedli.:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Preosejeme múku, pridáme soľ, kvasnice, cukor a nakrájame palmarín. Pomocou teplého (nie horúceho) mlieka zmiesime na mierne tuhé cesto, rozdelíme si ho na 3 časti. NEČAKÁME NA KYSNUTIE !!!! Vyvaľkáme na hrúbku 2-3mm,nie tenšie,lebo cesto po upečení zostane tvrdé. Nakrájame na obdĺžniky (kto aké chce, ja robím rôzne veľkosti). Jednu stranu obdĺžnika "nastrapkám" (viď obrázok) potom naplním plnkou zatočím. Potrieme vajcom a na vymastenom plechu upečieme na 180 stup.
- 2
Plnka musí byť hustá,inak vytečie. Takže najlepšia je : Orechová: orechy+cukor zabariť mliekom Maková: mak+cuko zabariť mliekom Alebo slivkový lekvár,vtedy musím rožok celkom uzavrieť,aby náhodou lekvár nevytiekol na plech. Dnes som skúsila dať ako plnku nutelu a stočila som ich do "buchtičky", boli super. Ale na odfotenie nezostala ani jedna.
- 3
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tatranocka má pravdu. V recepte uvedených 250 dkg je naozaj 2,5 kg tuku a 0,80 dkg múky je len 80 gramov.
držím palce pri pečení :))).
Mimochodom, bratislavske rozky sa potieraju zltkom dvakrat, aj tesne pred pecenim a vytvori sa charakteristicka mozaika. :-)
varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky/7026-recept....
kimlo.szm.com/rady/miery.htm...
a "hrste" som sa naučila od starkej a ona to piekla takto a nám to chutí
inak,ak sa Vám to nepáči,nepečte to.
aspoň niekomu sa páčia
a ano,na plechu trochu nakysnú
takadielko ďakujem aj tebe za pochvalu a napíš či chutili :)
ale ďakujem za pochvalu a napíš či chutili