Foto: nikola166
Keď som v Rakúsku, veľmi často robím dezerty s mascarpone, pretože je o polovicu lacnejší ako u nás :D
porcií
príprava
Suroviny
Krupicový základ: | |
500 ml |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
|
|
500 g |
|
250 ml alebo jogurt |
|
4 PL |
|
z 1 ks citróna |
|
z 1 ks citróna |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a krupice si uvaríme hustú kašu. Nalejeme do menšej formy a uhladíme.
-
2
Na krupicu si poukladáme piškóty - môžeme ich poliať šťavou z broskyňového kompótu.
-
3
Všetky suroviny na plnku - čiže mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kokos, citrónovú šťavu aj kôru si vymiešame a dostaneme hladký krém. Pridáme aj želatínový stužovač.
-
4
Krém natrieme na piškóty.
-
5
Poukladáme odkvapkané kúsky broskýň - alebo iného kompótu.
-
6
Fruttinu si uvaríme v 400ml vody, necháme trocha vychladnúť a nalejeme na broskyne.
-
7
Vložíme do chladničky na pár hodín - najlepšie na noc. Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu