Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. januára 2016

Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na obed.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Na šalát:
1/2 ks stredná
1/2 ks
2 ks čerstvá väčšia
250 g téglik
70 g mletý pikantný
1 ks väčší
1 PL
1 ČL
Na mäso:
1000 g
 práškový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.

  3. 3

    Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť. Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.

    Šalát s čínskou kapustou a kurčaťom - obrázok 3

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Akurát včera som robila kura so šalátom, už sme si na to zvykli, ryža nám ani nechýba, nabudúce sa inšpirujem Tvojim šalátom.
Zakýval si rozumom naozaj gramotne @patroveckypitrs kamarát! Čínsku kapustu používam z času na čas, podobnými spôsobmi ako klasickú hlávkovú. Dokonca ju podusím aj do halušiek, len pridám o trošku viac čMČK. V tunajších podmienkach už uzreli svetlo sveta aj "vihidňarske holubki vof činskej kapusce"! U mňa teda hviezdičkuješ opäť na plno!

Pridaj komentár k receptu: