Foto: patroveckypitrs
Dnes sme mali ľahší obed a zdravší. Potreboval som minúť zeleninu tak som ju dal na obed.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na šalát: | |
1/2 ks stredná |
|
1/2 ks |
|
2 ks čerstvá väčšia |
|
250 g téglik |
|
70 g mletý pikantný |
|
1 ks väčší |
|
1 PL |
|
|
|
1 ČL |
|
Na mäso: | |
1000 g |
|
|
|
|
|
|
|
práškový |
|
Postup
-
1
Polku čínskej kapusty som krájal na slíže asi 0,5 cm hrubé a dlhé 4 - 5 cm. Poľku ľadového šalátu tak isto som pokrájal, ako čínsku kapustu. Očistenú mrkvu som strúhal, strúhadlom na zeleninu na dlhé a hrubšie slíže. Citrón som odšťavil a kôru z neho strúhal.
-
2
Všetko som to dal do misy a pridal smotanu. Ešte som osolil, ocukril a pridal chren. Nakoniec som zomlel čerstvo korenie štyroch farieb. Dobre som to premiešal a dal do chladu postať. Pokiaľ sa urobí mäso.
- 3
Kuracie štvrte som umyl, osolil a posypal mletým bielym korením spolu s celým bielym korením. Nakoniec som posypal práškovým cesnakom. Mäso som vložil do sáčku na pečenie a dal na plech piecť do rúry na 180°C na hodinu. V tom sáčku sa to pekné upieklo a pustilo si svoju šťavu. Po upečení som dal na tanier mäso a šalát s čínskej kapusty. Jednoduché a hlavné dobré. Prajem dobrú chuť. Tento šalát sa dá jesť aj samotný, alebo s rožkom. Takto je veľmi chutný a šťavnatý.
- 3
Diskusia k receptu