Recept mám z rodinnej kuchárskej knihy po babke, každému veľmi chutí.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
listkove cesto rozdelime na polovicu a rozvalkame kazdu polovicu na velkost plechu na pecenie, jeden plat potrieme rozslahanym vajcom,posypeme orechami a orechy posypeme krystalovym cukrom a upecieme do ruzova. druhy plat popichame vidlickou a tiez dame upiect
- 2
holy plat po vychladnuti polejeme roztopenou cokoladou
- 3
uvarime si jahodovu plnku: stavu z jahod zmiesame s vodou,4Plcukru, maizenou a jahodami ktore sme trocha pokrajali na mensie kusky a vsetko spolu varime na hustu kasu. rozpustime nad parou horku cokoladu a polejeme s nou holy upeceny plat listkoveho cesta.
- 4
ked cokolada stuhne, teplu jahodovu plnku vylejeme na cokoladovy plat a dame vsetko vychladnut, potom vyslahame slahacku/najlepsie praskovu lebo dlhsie vydrzi/podla navodu a rozotrieme na jahodovu plnku a navrch dame upeceny orechovy plat
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzerá to veľmi zvodne.
A kompót asi veľký, však? Potom ani netreba šťavu dolievať vodou.. či?
Furt vŕtam, sorry, ale chcela by som ho skúsiť :))
cokoladou sa potrie cely upeceny plat,na to pojde plnka,potom slahacka a navrch plat ktory sa piekol s orechami ktore boli posypane s kr.cukrom