Foto: pusta
Dostala som žltú maslovú fazuľku a mladú zeleninku, tak som uvarila túto lahodnú letnú polievočku.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
2-3 ks podľa veľkosti |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
20-30 g |
|
p.p podľa veľkosti vajíčka |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL |
|
1/2 zväzku |
|
p.p |
|
Postup
-
1
Z maslovej fazuľky som odrezala konce. odstránila som vlákna z bokov a umyla som ju.
-
2
Umyté fazuľkové struky som pokrájala šikmo na kosoštvorce o veľkosti cca 0,5 cm.
-
3
Mrkvu som pokrájala na kolieska, zeller na malé kocky...
-
4
...a petržlen na kolieska.
-
5
Očistenú cibuľu som nakrájala na kocky,...
-
6
...umyla som petržlenovú vňať, odstránila som stopky...
-
7
...a posekala som ju na drobno.
-
8
Fazuľku som dala variť aj nachystanou zeleninkou do osolenej vody, stačí 10 minút, ešte sa všetko povarí spolu so zásmažkou.
-
9
V panvici na oleji som orestovala cibuľku na rozohriatom oleji.
-
10
K cibuľke som pridala múku, ked sa orestovala do žemľovej farby, pridala som mletú červenú papriku, krátko som ju orestovala za stáleho miešania, aby sa nepripálila, nariedila som zásmažku studenou vodou...
-
11
...a pridala som ju do polievky, celé som povarila spolu cca 15 minút a zavarila som ešte do polievky krupicové halušky, ktoré som pripravila z vajca, masla a krupice.
-
12
Hotovú polievku som posypala posekanou petržlenovou vňaťou a podávala som horúce.
Diskusia k receptu